НСЗ Прокупље организује бесплатну обуку за инвалидна лица, ПРИЈАВЕ У ТОКУ!

Национална служба за запошљавање, Филијала Прокупље, организује бесплатну обуку за аранжере цвећа, за особе са инвалидитетом која су на евиденцији незапослених лица.

Према речима сарадника за односе са јавношћу НСЗ Прокупље, Жарка Стојановића, пријављивање за обуку почело је пре неколико дана и трајаће до 3. децембра, а заинтересована лица се могу пријавити код својих саветника за запошљавање у НСЗ Прокупље.

Одржани традиционални сусрети Топличана у Београду

-Сваке године НСЗ организује обуку за инвалидна лица, ове године то је обука за аранжере цвећа, којом ће бити обухваћено осам кандидата. Обука траје 150 часова, а у плану је да почне половином децембра, рекао је Стојановић и истакао да ће полазници након завршене обуке добити сертификат који ће им омогућити лакше запослење или покретање сопственог посла.

(ФОТО) Народни музеј из Београда и Народни музеј Топлице на заједничком пројекту

Током обуке за аранжере цвећа, која је једна у низу које НСЗ спроводи за незапослена лица, полазници ће теоријски део похађати у просторијама Пољопривредне стручне службе, док је практични део наставе организован у цвећари „Камелија“.

У Прокупљу је у току још и обука за геронтодомаћице, козметичаре, као и обука за израду чипке која се спроводи у Бизнис инкубатор центру.

Прокупачки гимназијалац победио на такмичењу у беседништву у Нишу

Како истичу надлежни, Национална служба за запошљавање обезбедила је средства за обуку незапослених лица, која по кандидату износи око 34.000 динара, док кандидати који су инвалидна лица током обуке добијају и новчану надокнаду.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОФК Топличанин ће пролећни део сезоне дочекати на другој позицији

Кошаркаши Прокупља доживели нови пораз, Пробаскет наставља са добрим резултатима

Одобрена средства за новоформирану Пчеларску задругу “Умац”

Рукометаши Топличанина поражени у Пријепољу

Пољопривреднику из Доње Стражаве уручен први трактор из ИПАРД програма

Прокупље спремно дочекује снег

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име