Одржани традиционални сусрети Топличана у Београду

Завичајно удружење Топличанa у Београду било је организатор сусрета Топличана на којем су присуствовали народни посланици, чланови појединих министарстава, истакнути појединци из области јавног, привредног, друштвеног и културног живота пореклом из Топлице, Руске православне цркве и свештенства.

Овом важном догађају присуствовали су и представници Општине Прокупље, на челу са замеником председника општине Мирољубом Пауновићем, као и представници Блаца, Житорађе и Куршумлије.

(ФОТО) Народни музеј из Београда и Народни музеј Топлице на заједничком пројекту

-Изузетно је важно да се веза са Топличанима из Београда и других градова Србије и дијаспоре не прекида, већ да се одржава у континуитету. Многи Топличани постали су истакнути и признати у многим областима привредног, друштвеног и културног живота.

Размена искустава, успостављање и проширење сарадње ради унапређења свих области живота и рада један је од основних циљева ових традиционалних сусрета, изјавио је Мирољуб Пауновић и додао да је ово била јединствена прилика да се некадашњи становници Прокупља и њихови потомци упознају са резултатима рада локалне самоуправе и плановима за наредни период.

Прокупачки гимназијалац победио на такмичењу у беседништву у Нишу

Према његовим речима, добро је што је на овој манифестацији био присутан велики број младих из све четири општине Топличког управног округа, који су показали велико интересовање за наставак сарадње са овим и другим удружењима у Србији и иностранству.

Члан прокупачке делегације и Општински већник за културу Милица Ерић захвалила се руководству и члановима делегације Општине Житорађа који су били домаћини овогодишњих сусрета Топличана у Београду.

На овим сусретима Топличана, истакнутим појединцима из области здравства и спорта додељена су пригодна признања, а приређен је и богат културно уметнички програм.

Бољи услови за рад и учење у Пољопривредној школи

„Циљ овог дружења, на којем се окупило око 500 гостију, Топличана и њихових пријатеља је ширење пријатељства и промовисање топличког краја, рекао је председник Удружења Топличана Драган Владисављевић.

Током вечери, која је протекла у срдачним разговорима и топлим сусретима земљака, представници општина и привредници из Топлице имали су прилику да укажу на могућности улагања у развој привреде у њиховим срединама. Такође су искористили прилику да локални успешни привредници прикажу своје производе и упознају госте са привредним потенцијалима и развојним могућностима топличког краја.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОФК Топличанин ће пролећни део сезоне дочекати на другој позицији

Кошаркаши Прокупља доживели нови пораз, Пробаскет наставља са добрим резултатима

Одобрена средства за новоформирану Пчеларску задругу “Умац”

Рукометаши Топличанина поражени у Пријепољу

Пољопривреднику из Доње Стражаве уручен први трактор из ИПАРД програма

Прокупље спремно дочекује снег

 

 

12 КОМЕНТАРА

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име