Ученици Ћићкове школе продавали зимницу и прикупили новац за екскурзију

Необична хуманитарна акција, коју су протеклог викенда на пијаци спровели ученици осмог три разреда Основне школе „Ратко Павловић Ћићко” привукла је пажњу Прокупчана.

Тога дана, једна шарена и необична тезга изазвала је велико интересовање пре свих пензионера, оних са плићим џепом, али и свих других хуманих људи који су радознало разгледали и куповали необичну понуду, желећи да помогну вредним и добрим ђацима које краси несебично другарство.

Одржани традиционални сусрети Топличана у Београду

Према речима разредног старешине осмог три, Милке Тошић, деца су на одељенској заједници одлучила да помогну другарима из разреда, близанцима, брату и сестри Софији и Стевану, да оду на завршну екскурзију осмог разреда.

-Одлучили су да изнесу тегле са ајваром, пинђуром, пекмезом, слатком, компотима и другом зимницом, свако по две тегле, и додатно ко може разно воће и поврће, односно зимницу из својих остава, све оно што су њихове маме и баке припремиле за зиму, каже Тошић.

Прокупачки гимназијалац победио на такмичењу у беседништву у Нишу

На најлепшој и најшаренијој пијачној тезги нашле су се и две тепсије пите коју је разредна лично умесила, а и половна гардероба из кућних ормара, чијом продајом се зарадио још који динар више за најлепше заједничко дружење.

Ова акција имала је обострано хуманитарни карактер јер су купци помагали да се прикупи новац, а продавци омогућили пензионерима да за мало новца обезбеде укусну и домаћу зимницу. Тако је тегла првокласног ајвара на ђачкој тезги коштала само 250 динара.

(ФОТО) Народни музеј из Београда и Народни музеј Топлице на заједничком пројекту

-Нико од купаца није хтео да узме кусур. Међу њима је било и мојих колега наставника, давали су новац, а ништа са тезге нису хтели да узму, на чему сам и њима и свим добрим и хуманим људима веома захвална, каже Тошић.

Тако је за само три сата прикупљено 9.200 динара, што ће бити довољно Софији и Стевану за путовање, обзиром да ће и Основна школа Ћићко издвојити одређен износ, 3000 динара.

-Захваљујем се деци и њиховим родитељима што су се у овако великом броју одазвали акцији и посебно Јавно-комуналном предузећу „Хамеум“, које нам је потпуно бесплатно уступило најлепшу тезгу на пијаци, казала је Тошић.

НСЗ Прокупље организује бесплатну обуку за инвалидна лица, ПРИЈАВЕ У ТОКУ!

Она је додала да су овакве активности деце, један час који траје непрекидно и у школи и у кући и на свим местима, и да су ђаци заслужили највишу могућу оцену. Иначе, ученици овог одељења су се више пута током свог заједничког школовања окупљали око заједничких идеја и акција, и показали изузетну хуманост и креативност.

Како ће већ наредне године сви они кренути у средње школе, са собом ће понети дух заједништва и хуманости. Обећавају да ће се трудити да те особине пренесу својим новим друговима.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОФК Топличанин ће пролећни део сезоне дочекати на другој позицији

Кошаркаши Прокупља доживели нови пораз, Пробаскет наставља са добрим резултатима

Одобрена средства за новоформирану Пчеларску задругу “Умац”

Рукометаши Топличанина поражени у Пријепољу

Пољопривреднику из Доње Стражаве уручен први трактор из ИПАРД програма

Прокупље спремно дочекује снег

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име