Народна библиотека “Раде Драинац” представила нове књиге

У Народној библиотеци „Раде Драинац“ организована је изложба књига, које је ова установа културе добила на поклон од бројних дародаваца.

-Народна библиотека Србије нам је поклонила око 270 књига. Један део изложених наслова, добили смо од Радио Београда, а други се већ налази у недавно отвореној Библиотеци у Доњој Стражави.

Здравље на једном месту: Представљен први део пројекта реконструкције прокупачке Болнице

Ту су и књиге које су нам поклонили бројни појединци. Захваљујемо се свима, јер су нам ови поклони веома важни, како бисмо попунили књижни фонд од 4500 књига, јер смо досад набавили 3770 књига. У току је јавна набавка, и за једно петнаестак дана стиже још 1000 нових наслова, рекао је директор прокупачке Библиотеке Драган Огњановић и додао да су то књиге које су изашле после овогодишњег Сајма књига у Београду.

Сликари и вокални солисти Прокупчанима приредили „Златни дан“

Реч је о највећим издавачима домаће и стране књижевности.

-Срећан сам што ћемо после много година достићи број од 4500 књига, јер смо још крајем осамдесетих последњи пут набавили тај број књига, односно онолико колико захтевају стандарди набавке за град и библиотеку наше величине. То успевамо другу годину заредом, што резултира све већим бројем чланова, истакао је Огњановић и додао да Библиотека сада има 2657 чланова, што је 400 више него прошле, а скоро 1000 чланова више него пре три године.

Малишани Прокупља у вртићу „Бајка“ приредили забавни програм за родитеље

-Надам се да ће до краја године, број оних који користе књиге из прокупачке Библиотеке бити 2700. На тај начин ћемо успети да следеће године имамо преко 3000 чланова, што није забележено у последњих тридесетак година, а то свакако радује све нас који радимо у Библиотеци. Надам се да ће нам локална самоуправа помоћи да наставимо са оваквом и још већом набавком књига, нагласио је директор Огњановић.

Он је истакао да ће Библиотека следеће године радити на ширењу читалачке публике, али ће посебан акценат ставити на средњошколски узраст, јер, како каже, недопустиво је да најмање читалаца има управо из средњих школа.

За лепшу зиму, на радост деце и омладине: Клизалиште у центру Прокупља!

-Кроз сарадњу са директорима средњих школа, омогућићемо ученицима да се упишу по повољнијој, нижој цени, тако што ћемо организовати колективне уписе. Прокупчани воле да читају, а ми се трудимо да им обезбедимо квлаитетне наслове. И убудуће ћемо, кроз набавку нових књига, радити на ширењу културе у нашем граду и надам се да ћемо успети да достигнемо број од 4000 чланова, закључио је Драган Огњановић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Општина Прокупље издвојила средства за санацију путева и асфалтирање спортског игралишта

Пораз рукометашица Топличанина

Одржани традиционални сусрети Топличана у Београду

ПСС Прокупље: Унапређење сарадње и рад са младима основни задатак

РАСПИСАН КОНКУРС за доделу 8.000.000 динара намењених пољопривреди

Добровољних давалаца крви све више

(ФОТО) Одигран градски дерби: ОК Топличанин прегазио МОК Топличанин 97

Прокупачки гимназијалац победио на такмичењу у беседништву у Нишу

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име