Шта се ово дешава? Тројица осуђеника у нишком затвору убијена за 3 дана!

Осуђеник Иван Илић (40) који је у КПЗ у Нишу издржавао седмогодишњу казну због шверца кокаина, а који је пре два дана убијен док је са другим осуђеницима “сређивао” травњаке у нишкој тврђави, није се никада надлежнима пожалио да страхује за живот, нити да му је безбедност угрожена у заводу или ван њега.

Европски парламент донео СРАМНУ ОДЛУКУ: Србија не може у ЕУ док не призна геноцид у Сребреници?

Како је речено у Управи за извршење кривичних санкција, Илић није био проблематичан током издржавања казне. Није дисциплински кажњаван, није кршио кућни ред, нити је био опомињан. На слободи је провео три године и сам се јавио на издржавање казне. Да ће Илић бити радно ангажован управо на уређењу јавних површина, одлучила је управа завода у којој је он издржавао казну.

КАКО ЈЕ СРПСКА ВОЈСКА ЋЕБАДИМА ПОБЕДИЛА НАТО АВИЈАЦИЈУ: Невероватна варка која је ослепела авионе агресора!

– Осуђеници у затвореном одељењу могу да буду радно упослени само унутар завода, а осуђеници у полуотвореном и отвореном одељењу ван завода. Подсећамо да је радно ангажовање на добровољној основи осуђеника и да зато добијају надокнаду у складу са Законом о извршењу кривичних санкција – наводе у управи.

БРИСЕЛСКИ ДИЈАЛОГ ЈЕ МРТАВ, СПОРАЗУМ ВИШЕ НЕ ВАЖИ!

Иако су тројица осуђеника на издржавању казне убијена за три дана (Иван Илић у понедељак, К. Ј. у ноћи између суботе и недеље и Предраг Митровић у петак) у управи кажу да ни безбедност осуђених, ни безбедност у затворима није угрожена. Безбедност сваког осуђеника понаособ и самих завода стално се процењује.

(ВИДЕО) СРБИЈА НИЈЕ ИЗГУБИЛА ЧЕТИРИ РАТА, НЕГО САХРАНИЛА ЧЕТИРИ ЦАРСТВА, а ускоро ће САХРАНИТИ И ПЕТО…!

Према подацима управе, у току прошле године није било убистава осуђених особа, док су два забележена у 2016, а једно у 2015. години.

Говорећи о трагичном догађају у КПЗ за малолетнике у Ваљеву, у којем је осуђеник К. Ј. убио другог осуђеника Б. Д., у управи напомињу да су њих двојица била заједно у заводском стационару од јула ове године.

Испливао снимак са ратишта! Погледајте како је Легија војницима утеривао страх у кости

– Током пет месеци боравка у истој соби, ниједном није дошло до вербалног или физичког сукоба између њих двојице. У противном, сходно нашим процедурама, служба за обезбеђење би их раздвојила и разместила у друге собе. Такође, васпитач из службе за третман је био у сталном контакту са К. Ј., а свакодневно их је обилазило и медицинско особље – објашњавају у управи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Драма у Прокупљу: Девојка скочила са железничког моста

ХОРОР У БЕОГРАДУ: Отац убио петомесечну бебу!

ПАКОСТАН ПЛАН СПРЕЧЕН У ПОСЛЕДЊИ ЧАС Шиптари планирали да УБИЈУ РАДОИЧИЋА! Мртвог би га оптужили да је убио Оливера Ивановића по наредби Вучића!

Саобраћајна незгода у Нишу: Сударили се аутобус и аутомобил, повређена ТРУДНИЦА

У СРБИЈИ НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ! Упозорење на СНЕГ, мраз оковаће Србију!

НОВЕ НАМЕРЕ АЛБАНАЦА: Ујединити и владати Митровицом!

ЗМИЈО ЈЕДНА, ТО НЕЋЕШ ДОБИТИ: Тачи поставио НЕПРИХВАТЉИВЕ УЛТИМАТУМЕ Србији за “компромис”!

(ВИДЕО) РУСИЈА СПРЕМНА НА РАТ! Путин послао НАЈМОЋНИЈЕ ОРУЖЈЕ да брани полуострво! Само ЛУД БИ ГА НАПАО

Седам мртвих за 5 дана: Мафијашки и породични злочини потресају Србију

Помпео поручио Хашиму Тачију: Скидајте таксе или вам се црно пише

Шпитари одували Американце: Пре ће пасти Влада него тарифе

Извор: Politika

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име