ВЕЛИКА АКЦИЈА МУП! Пали због финансијске преваре тешке више од 20.000.000 евра!

Припадници МУП у Београду ухапсили су О.С. (1961) и Е.З. (1958), бивша одговорна лица привредног друштва „Diners Club International Belgrade“  д.о.о. Београд, и Н.С. (1974) и И.П. (1979), бивша одговорна лица Сектора општих и правних послова и Сектора финансија истог привредног друштва, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву.

Такође, ухапшена је и Ј.И. (1954) бивше одговорно лице за Сектора за финансије привредног друштва “Diners Club International Belgrade”, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело Злоупотреба положаја одговорног лица у помагању.

(ФОТО) ЈОШ ЈЕДНА ДРЖАВА ПОВУКЛА ПРИЗНАЊЕ КОСОВА: Нова победа Србија!

Сумња се да је О.С., одговорно лице привредног друштва „SKB Capital S.A.“ из Луксембурга, који је уједно био и одговорно лице привредног друштва „Diners Club International Belgrade“, у саизвршилаштву са осталим осумњиченима организовао сачињавање лажних финанисијских извештаја у циљу приказивања позитивних финансијских резултата привредног друштва „Diners Club International Belgrade“ d.o.o.

О.С. се сумњичи да је током 2015. и 2016. године налагао Е.З., а он И.П. и Ј.И. да изврше промене у финансијским извештајима како би се финансијски резултат и стање „Динерс Цлуб Интернатионал Белграде“ приказали позитивним.

И.П. и Ј.И. су, како се сумња, ово чиниле на тај начин што су мењале податаке у табели главне књиге за 2015. и 2016. годину које им је, по налогу Е.З., достављао један од службеника Сектора за ИТ, а оне су му након измена враћале ради имплементације у књиговодствени рачунарски програм.

РАМУШ ХАРАДИНАЈ ОДЛУЧИО: Ако падне влада, идемо сви у пакету, ДА ОСЛОБОДИМО КОСОВО!

Иако свесни чињенице да су финансијски показатељи измењени и да не приказују реално финансијско стање привредног друштва „Diners Club International Belgrade“ они су, како се сумња, у поступку преговора са овлашћеним представнцима „Erste Card Club“ д.о.о. Загреб доставили тако лажно сачињене финансијске извештаје предузећу из Загреба које је на основу њих извршило погрешну процену вредности капитала и донело одлуку о куповини удела „Diners Club International Belgrade“.

Међу тим извештајима био је и коначни финансијски извештај од 28. фебруара прошле године у којем је стање обавеза према добављачима приказано умањеним за 7.140.798 евра, стање потраживања према купцима приказано увећаним за 12.535.040 евра, а стање обавеза према члановима по основу положених а непрокњижених депозита приказано умањеним за око 685.368 евра.

Урадио нешто невероватно! Кардиологу из Ниша додељено велико признање

На овај начин „Erste Card Club“ д.о.о. Загреб причињена је штета од 20.361.197 евра, док је О.С., како се сумња, себи прибавио противправну имовинску корист у износу од 4.545.104 евра.

По налогу Тужилаштва за организовани криминал, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Зашто Србија још НЕ ДАЈЕ предност ЋИРИЛИЦИ!

НОВА УЈДУРМА ПРИШТИНЕ! Заустављен аутобус хуманитарне помоћи за српску децу на Јарињу!

УСВАЈА СЕ ЗАКОН О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ: Корумпирани политичари, функционери, директори и општинари у НЕВИЂЕНОЈ ПАНИЦИ!

ВРХУНАЦ ПРОГОНА: Срби у Црној Гори ЖИВЕ ГОРЕ него на КОСОВУ, Мило ПОВАМПИРУЈЕ БРАТОУБИЛАШТВО

РАДНИЦИ РЕНОВИРАЛИ СТАН, ПА ОСТАЛИ У ЧУДУ: Пронашли икону зазидану још 1970. а порука коју су затекли их је оставила у шоку!

Оштра реакција шефа дипломатије! Дачић: Време је да Европи кажемо ћао!

ЈАВНИ ИЗВРШИТЕЉИ ГОРИ ОД НАЈГОРИХ ЗЕЛЕНАША: Ратном хероју плене све ствари из куће! И то због отплаћеног дуга!

РОД И ОДРОД СВОГ ПЛЕМЕНА: Како је Мило, кад је порастао, постао Црногорац

КАЗНА ЗА ПРИШТИНУ ИЗ ЕУ: Албанци сада плачу, не знају шта их је снашло! ОВО ће их болети!

извор: Informer.rs / Говори Србија

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име