Црвени крст брине о социјално угроженим становницима током целе године, помоћ најпотребнија у зимским месецима

Народна кухиња, за чији рад средства из буџета издваја Град Прокупље, ради при Црвеном крсту у Прокупљу, и у овим хладним зимским месецима, као и током целе године, свакодневно обезбеђује 300 топлих оброка за социјално најугроженије становнике са територије града и околине.

Дружење волонтера Црвеног крста и ученика

Према речима секретара Црвеног крста, Драгана Суботића, у кухињи се свакодневно припремају кувана јела од намирница које се добијају од Црвеног крста Србије.

„Трудимо се да тај оброк буде разноврстан и да садржи месо, као и различите намирнице. Некад то буде пасуљ, грашак, кромпир пиринач и наравно хлеб, углавном оно што се кува и у осталим кухињама и мензама широм Србије, истиче Суботић.

Промоција романа “Директор Влајко” прокупачког писца Сибина Шовића 5. децембра

КОЦ “Топлица” расписује литерарни конкурс за основце

Кувани оброци се свакодневно припремају и деле у специјализованим просторијама при Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“, од 8 до 11 сати, а списак оних који на овај начин добијају храну, Црвеном крсту се доставља из прокупачког Центра за социјални рад.

Међу корисницима народне кухиње највише је ромских породица, док 25 одсто чини друго становништво. Сваку четворочлану социјално угрожену породицу у Народној кухињи следују дневно две векне хлеба и четири порције куваног јела. Викендом и празницима, корисници добијају „ланч“ пакете који садрже сухомеснате производе и конзервирану храну.

Награђене најбоље представе овогодишњег Фестивала „Лектирићи фест“

Сигурно да је социјално угроженима најтеже у зимским месецима, када поред хране треба да обезбеде и топлу одећу и огрев.

-О нашим корисницима посебно бринемо у зимским месецима, тада поред хране, делимо и огревно дрво и половну топлију гардеробу, капуте, зимске јакне, панталоне, дечију одећу, коју нам доносе и поклањају хумани људи, каже Суботић.

Жене-плетиље Прокупља показале хуманост

Према његовим речима, на подручју града Прокупља нема класичних бескућника без крова над главом који спавају у хаусторима, поред мостова и по улицама, као што је то случај у великим градовима.

-Без обзира да ли се неко налази на списку за Народну кухињу или не, ми увек помогнемо људима у невољи, јер лако је препознати човека коме је помоћ неоходна, закључује секретар Црвеног крста Драган Суботић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Сунце“: Заједничком радионицом обележили Међународни дан особа са инвалидитетом

Почело празнично украшавање Прокупља

АНКЕТА: Шта грађани мисле о пресељењу Опште болнице у реконструисану зграду Дома здравља?

(ФОТО) НАСТАВЉЕНА СЕРИЈА ПОБЕДА ОДБОЈКАША: ОК ТОПЛИЧАНИН СЛАВИО У НИШУ!

Здравље на једном месту: Представљен први део пројекта реконструкције прокупачке Болнице

Шта нам нови Здравствени центар доноси: Уштеда у времену и новцу, квалитетна услуга, бржи опоравак

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име