Поклони за децу сеоске школе у Товрљану

Захваљујући донаторима и хуманим људима, ученици издвојеног одељења Основне школе „Светислав Мирковић Ненад“ у Товрљану, добили су спортске реквизите, голове за мали фудбал, лопте и рекете за багминтон и чуњеве.

Црвени крст брине о социјално угроженим становницима током целе године, помоћ најпотребнија у зимским месецима

-Породица Радивоја Шмигића из Товрљана обрадовала је наше ђаке малим головима, а породица Бобана Ковачевића лоптама.

Ово је велика радост за све њих и зато смо овај леп зимски дан искористили за игру напољу. Свима се захваљујемо што мисле на нас и што нас врло често обрадују поклонима, рекао је учитељ издвојеног одељења Основне школе „Светислав Мирковић Ненад“ Марко Чикарић.

Четворо ученика из ове основне школе у Товрљану, најудаљенијем селу прокупачке општине, сада ће моћи радосно да трче за лоптом у свом школском дворишту.

Дружење волонтера Црвеног крста и ученика

-Овако мале ствари нашој деци значе много. Захваљујући донаторима, који су и раније помагали нашу школу, а пре свега локалној самоуправи, наши ђаци имају добре услове за рад и учење. Они су заслужили све то, јер су добра деца и добри ђаци. Са њима ово село живи и са њима се сви заједно радујемо свакој јесени и почетку нове школске године, истакао је Чикарић.

У овом планинском селу са неколико кућа ужурбано се обнављају домаћинства и подижу нови воћњаци, а све у циљу стварања бољих услова за живот, пре свега младом нараштају.

Промоција романа “Директор Влајко” прокупачког писца Сибина Шовића 5. децембра

Тако родитељи ђака помажу у свему, ложе пећ у хладним јесењим и зимским данима, како би се учионица загрејала док ђаци не стигну на часове, помажу око спремања и набавке ужине и одржавања хигијене у школи.

Углавном старачка домаћинства, сада су добила нову енергију и вољу да раде на земљи и обрађују своја имања.
Недавно је обновљен и пут до Товрљана. Уређен је део пута ка једном од засеока овог села, а и са куршумлијске стране стиже асфалт, који ће пут до села скратити за нешто више од пола километра.

КОЦ “Топлица” расписује литерарни конкурс за основце

У свему овоме, мештани Товрљана, и две овдашње породице са малом децом, које су се определиле за останак и живот на селу, велико природно богатство у води и плодном обрадивом земљишту, виде наду. Очекују да ће локална самоуправа, као и до сада, наставити да помаже, али да ће и уз помоћ државе овај крај оживети и развити пољопривредну производњу, што би значило бољи живот за становнике овог живописног, а донедавно заборављеног и запостављеног краја.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Награђене најбоље представе овогодишњег Фестивала „Лектирићи фест“

Жене-плетиље Прокупља показале хуманост

„Сунце“: Заједничком радионицом обележили Међународни дан особа са инвалидитетом

Почело празнично украшавање Прокупља

АНКЕТА: Шта грађани мисле о пресељењу Опште болнице у реконструисану зграду Дома здравља?

(ФОТО) НАСТАВЉЕНА СЕРИЈА ПОБЕДА ОДБОЈКАША: ОК ТОПЛИЧАНИН СЛАВИО У НИШУ!

Здравље на једном месту: Представљен први део пројекта реконструкције прокупачке Болнице

Шта нам нови Здравствени центар доноси: Уштеда у времену и новцу, квалитетна услуга, бржи опоравак

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име