Ученици пекарског смера Пољопривредне школе у Прокупљу производе првокласна пецива и колаче

У склопу Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ ради и пекарска радионица у којој ђаци пекарског смера праве разноразне производе које продају у импровизованој трговини у оквиру школе.

(ВИДЕО) Радионица глуме за прокупачке гимназијалце

-Све оно што наши ђаци науче у теоријском делу у учионицама, у пекарској радионици примењују у пракси, каже професорка прехрамбене групе предмета Татјана Ранђеловић и додаје да су временом ђаци постали прави мајстори за израду ситних колача, свих врста пецива и славских колача.
Занимање пекар је постало једно од најатрактивнијих и најтраженијих код нас.

Представљен роман “Директор Влајко” Сибина Шовића

-Наша деца су у својој професији врсни стручњаци, о чему сведочи и велико интересовање пекара у граду и околини за обављање стручне праксе код њих, каже професорка Ранђеловић и додаје да је пекарско занимање данас, као би рекли млади, „ин“, јер пружа велике могућности приликом запошљавања, а обезбеђује и добру зараду.

У пекарској радионици отпочела је и експериментална производња бурека, који је одмах нашао своје место у продајном објекту у оквиру Пољопривредне школе.

Дружење волонтера Црвеног крста и ученика

-Ђаци производе и по наруџбини, и тим ангажовањем усавршавају знање стечено на часовима, док је зарада мање битна и, обзиром на ниску продајну цену и мале количине, покрива само трошкове производње, истиче професорка.

Пољопривредна школа редовно учествује и даје допринос свим културним и привредним манифестацијама које се одржавају у граду. Тако се неретко производи ђачке радионице нађу на штандовима разних сајмова хране и пољопривредних производа, а готово увек њиховим производима буду потпомогнуте и хуманитарне акције у Прокупљу и суседним местима. Ту су и разна школска такмичења широм Србије.

Поклони за децу сеоске школе у Товрљану

-Лепо дружење и најбоља могућа презентација њиховог радног профила. Ту буду и високи пласмани, а често и прве награде за квалитет пекарских производа, закључује професорка Татјана Ранђеловић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КОЦ “Топлица” расписује литерарни конкурс за основце

Почело празнично украшавање Прокупља

Град Прокупље помаже социјално угрожене становнике, обезбеђено огревно дрво за породице слабијег имовног стања

Прокупачки ратари убрзали сетвене радове

Црвени крст брине о социјално угроженим становницима током целе године, помоћ најпотребнија у зимским месецима

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име