Уручене значке и захвалнице отаџбине војницима који су добровољно служили војни рок у Прокупљу

У Прокупљу је данас приређена церомонија свечаног уручења значки и захвалница отаџбине, војницима који су добровољно служили војни рок у периоду од 2011. до 2015. године.

ОК Топличанин у недељу дочекује Хајдук Вељка из Неготина

Центар Министарства одбране за локалну самоуправу уприличио је данашњу свечаност, на којој је 107 војника добило ово војно признање, које се од 2015. године додељује војним јединицама након одслужења војног рока.

Значке војницима уручили су начелник Управе за обавезе одбране, пуковник Драган Котарлић и заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић.

Честитајући и пожелевши да знања и вештине стечене током служења војног рока, никада у пракси не примене, начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш, пуковник Ненад Марковић, обратио се младим војницима.

Корисници Дневног боравка “Сунце” у хуманитарној акцији „Играчка за свако дете”

-Увек је задовољство говорити младим људима, а мени је данас припала та част. Време у којем живимо учи нас и сурово опомиње по ко зна који пут, да ниједна победа малих није заувек и за сва времена, да нема вечитих пријатеља, само су интереси вечни. Сећање на једно друго време, време у којем је част била вреднија од живота, на време блиставих и сјајних победа српске војске, бојева и ратова, испуњава нас тугом и поносом. Много година касније, нема Србина којем се очи не напуне сузама када помене своје претке и сети се јунака, знаних и незнаних, са Иванковца, Мишара, Делиграда, Кајмакчалана, Брегалнице, Цера.

Стручни надзор у Дому здравља показао висок ниво здравствених услуга

За више информација кликните на слику!

Милица Ерић: Заједно до најбољих културних садржаја за грађане Прокупља

Нама Србима, сузе никада нису биле савезник. Замуте нам вид и само сметају да јасније сагледамо своје време и предвидимо неко будуће, време које се овде у Србији, нажалост, вековима исто рачуна, на предратно или послератно. Војник је данас у Србији поново цењен и поштован. То говори ваше присуство на овој свечаности и униформа која нас подсећа на славне дане и наше славне претке којима се поносимо, а можемо да се њима поносимо само ако се они нас не стиде, поручио је пуковник Марковић младим војницима.
Заменик градоначелника Прокупља, Мирољуб Пауновић, изразио је захвалност младим људима, међу којима је и велики број жена које су служиле војни рок.

(ВИДЕО) Радионица глуме за прокупачке гимназијалце

-Нема веће части него служити својој отаџбини и свом народу. Ови момци и девојке су часно обавили своју дужност, многи од њих су и засновали радни однос у Војсци Србије. Сви смо им неизмерно захвални на часном служењу држави и народу Србије, истако је Пауновић.
Данашњој свечаности, која се у Прокупљу организује по други пут, присуствовали су и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, потпуковник Бојан Миленковић, испред Војнобезбедносне агенције Ниш, потпуковник Далибор Стојановић, начелник Центра МО Прокупље, потпуковник Срђан Спасић и представници Полицијске управе Прокупље.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ученици пекарског смера Пољопривредне школе у Прокупљу производе првокласна пецива и колаче

КОЦ “Топлица” расписује литерарни конкурс за основце

Почело празнично украшавање Прокупља

Град Прокупље помаже социјално угрожене становнике, обезбеђено огревно дрво за породице слабијег имовног стања

Прокупачки ратари убрзали сетвене радове

Црвени крст брине о социјално угроженим становницима током целе године, помоћ најпотребнија у зимским месецима

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here