Предузетници из Прокупља на Сајму привреде и предузетништва у Нишу

Градска општина Пантелеј, под покровитељством Града Ниша, организовала је Сајам привреде и предузетништва “Експо Ниш 2018“ под слоганом “Пре(д)узми своју будућност”.

На овом Сајму, своје производе изложило је близу 100 предузећа из Прокупља, Инђије, Краљева, Ниша, Власотинца, Лесковца, Димитровграда, Беле Паланке, Лебана, Врања, Трговишта и других градова и општина са југа Србије.

Центар Прокупља украшен новогодишњом јелком

Отварајући овај Сајам, председник ГО Пантелеј, Братимир Васиљевић, рекао је да су се овде окупили привредници из свих градова Србије и да је ово јединствена прилика да посетиоци и пословни партнери виде каквим потенцијалима располажу фирме које су изложиле своје производе.

-Овај Сајам кореспондира са политиком Владе Републике Србије и усвојеним Програмом декаде предузетништва који под једним кровом окупља надлежна министарства и агенције, Националну службу за запошљавање, Привредну комору Србије и регионалне коморе, међународне донаторе, друштвено одговорне компаније, невладине организације и друге, у циљу повећања запослености у нашој земљи, рекао је Васиљевић и нагласио да је привреда основ развоја, не само нишког, него свих крајева на југу Србије.

Путеви у Прокупљу за сад проходни, Зимска служба спремна да реагује

За више информација кликните на слику!

Боље спречити него лечити: Редовне активности Дома здравља по школама и установама

Заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић и члан Градског већа за локални економски развој и привреду Маја Башић присуствовали су отварању Сајма и изразили велико задовољство штандом прокупачких привредника.

-И на овом Сајму претежно су изложени пољопривредни производи. Прокупље и Топлица су познати по производњи квалитетног воћа, поврћа, меда и других пчелињих производа, вина, џемова, сушеног воћа. Сусрети привредника су прилика да се успоставе пословни контакти, добију нова сазнања, упозна тржиште, рекао је Пауновић и подвукао да су производи прокупачких привредника привукли велику пажњу многобројних присутних.

Леп гест: Град Прокупље финансира пакетиће за сву децу из ПУ „Невен“

Да је прокупачки штанд изазвао велико интересовање, говори и посета председника ГО Пантелеј, Братимира Васиљевића, са сарадницима који се захвалио привредницима и руководству Града Прокупља што су узели учешће у манифестацији.

Под слоганом “Гвоздена вина Топлице”, различите врсте вина изложила је винарија “Аранђеловић”.

Пчеларска задруга “Умац” из Доње Трнаве и Удружење пчелара “Јастребац”, као и Пчеларско газдинство “Момчиловић” изложили су изузетно квалитетне различите врсте меда и других пчелињих производа.

Новогодишњи поклон Града Прокупља деци: „Леонтина и таленти“ за мале Прокупчане

Воћарско-виноградарска задруга “Максим с-комфорт” из Доње Стражаве представила је присутнима своје производе од поврћа.

Да прокупачки пољопривредници производе и органску храну, показао је Љубинко Васиљевић из Горње Речице.

Туристичке потенцијале Јастрепца, етно села “Гребац” и етно села “Кладенац код три букве” у Клисурици приказало је Удружење грађана “Волимо Јастребац”.

АКЦИЈА Прокупачке Болнице: У недељу БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ

Члан Пчеларске задруге “Умац”, Србољуб Ћурчић, изјавио је да је Задруга формирана пре годину дана и да је својим радом већ стекла поверење купаца.

-Наш основни задатак је да производимо различите врсте квалитетног меда. Због тога је и присуство на овом Сајму изузетно значајно, из разлога што је ово прилика да се упознамо са новим технологијама рада у пчелињацима, новим производима, дизајнима и пословним партнерима, рекао је он.

Уз подршку републичких институција и Привредне коморе Аустрије, у оквиру Сајма, који је иначе по други пут одржан у Нишу, организована је и стручна конференција “Потреба привреде за кадровима и примена Закона о дуалном образовању”.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ученици Дома ученика средњих школа освојили специјалну награду на Аматерском филмском фестивалу

НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ Село Бресничић добија мост!

ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА У ПРОКУПЉУ!

Концерт КУД „Абрашевић“ у прокупачком Дому културе

Саветодавци ПСС Прокупље стичну нова знања на семинару на Златибору

Завршен насип на Топлици и Стражавачкој реци–трајно решен проблем плављења!

 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here