Путеви у Прокупљу за сад проходни, Зимска служба спремна да реагује

Снег који јутрос од четири сата пада умереним интензитетом на подручју Прокупља и целог Топличког округа се због велике влажности не задржава на коловозу, па су путеви у овом делу Србије за сад само мокри.

Леп гест: Град Прокупље финансира пакетиће за сву децу из ПУ „Невен“

Према речима дежурног у Предузећу за путеве Ниш, Милоша Антонијевића, проходни су сви путеви првог и другог приоритета на ширем подручју града Прокупља.

-Саобраћајница на путу првог приоритета Ниш-Прокупље–Мердаре, која целом дужином пролази кроз Топлички округ је расквашена, али се саобраћај за сада одвија без проблема, казао је Антонијевић.

Новогодишњи поклон Града Прокупља деци: „Леонтина и таленти“ за мале Прокупчане

Према његовим речима, слична ситуација је и на путевима другог приоритета Белоњин–Блаце и Прокупље-Дољевац, као и на путу трећег приоритета Житорађа-Дубово-Злата.

Боље спречити него лечити: Редовне активности Дома здравља по школама и установама

Због веће надморске висине и ниже температуре, снег је почео да се задржава на путевима у планинском делу Топличког округа, па ће Зимска служба, ако снег настави да пада овим интензитетом, већ у поподневним сатима кренути са његовим уклањањем.

-Све саобраћајнице, тротоари, улице и прилазни путеви су проходни, па се кретање возила по граду одвија без проблема, иако снег без престанка пада још од раних јутарњих сати, рекао је помоћник директора ЈКП “Хамеум” Братислав Дуњић.

Ученици Дома ученика средњих школа освојили специјалну награду на Аматерском филмском фестивалу

Како је истакао, Зимска служба је потпуно спремна и у приправности ако снег почне да се задржава на коловозима и тротоарима. ЈКП “Хамеум” за ту намену има камионе, тракторе са одривним даскама и посипачима соли, две комбиноване машине, цистерну са одривним даскама и друге помоћне машине.

За више информација кликните на слику!

НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ Село Бресничић добија мост!

-Имамо довољно енергената, располажемо са 25 тона соли и 15 кубика ризле, све наше машине за чишћење снега су спремне, истакао је Дуњић и додао да је поред градских улица, у њиховој надлежности и локални пут до села Водице који се редовно чисти, како би се омогућио уредан саобраћај на тој релацији, посебно због контакта са Дневним боравком “Сунце “.

ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА У ПРОКУПЉУ!

Локална самоуправа је за зимско одржавање путева, улица и тротоара извојила девет милиона динара, а како је речено, зависно од ситуације и потребе, биће обезбеђене и додатне количине агрегата, како би улице у ширем подручју града у зимским месецима биле проходне.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Концерт КУД „Абрашевић“ у прокупачком Дому културе

Саветодавци ПСС Прокупље стичну нова знања на семинару на Златибору

Завршен насип на Топлици и Стражавачкој реци–трајно решен проблем плављења!

Пакетићи за децу из социјално угрожених породица

Ученици прокупачке Техничке школе о манастиру Манасија

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име