Све улице у Прокупљу проходне, екипе ЈКП “Хамеум” на терену

Снег, који је на подручју Прокупља падао готово 24 сата, направио је снежни покривач од око десетак центиметара, али захваљујући ажурности радника ЈКП “Хамеум“, није задао веће проблеме возачима ни пешацима у граду.

ВРЕДНИ И НАСМЕЈАНИ: Акције ученика Школе у Доњој Речици

-Наше екипе за чишћење снега, у суботу, док је снег још падао, кренуле су у опсежну акцију његовог уклањања са градских улица и тротоара, каже помоћник директора ЈКП „Хамеум“ Братислав Дуњић.

Пољопривредно саветодавној служби Прокупље уручена захвалница за ентузијазам и посвећеност у раду

Према његовим речима, тренутно су на терену сви радници и сва механизација, возила са одривним даскама, камиони и трактори, што значи да се уклања снег са улица првог, другог и трећег приоритета.

-Никад мање притужби грађана на непроходност улица и тротоара нисмо имали и могу само да похвалим наше службе које су правовремено реаговале и на тај начин спречиле формирање дебљег слоја леда на улицама, подвукао је Дуњић и истакао да се снег и лед са коловоза на улицама које су стрме, какве су углавном споредне улице, трећег приоритета у граду, тешко уклања.

За више информација кликните на слику!

Леп гест: Град Прокупље финансира пакетиће за сву децу из ПУ „Невен“

-До краја дана, наши чистачи стићи ће и до тих улица и уопште до свих делова града, нагласио је Дуњић и додао да је захваљујући даноноћном дежурству екипа ЈКП „Хамеум“, снег редовно уклањан па су сада углавном све улице проходне.

Према његовим речима, снег је редовно уклањан и са пута Прокупље-Водице.

Центар Прокупља украшен новогодишњом јелком

Траже стрпљење грађана

Из ЈКП „Хамеум“ грађане позивају на разумевање и стрпљење, када се ради о уклањању снега са појединих улица на периферији града и истичу да се у неким уским улицама снег теже чисти због паркираних аутомобила, од којих чистач снега са одривном даском не може да прође.

Боље спречити него лечити: Редовне активности Дома здравља по школама и установама

-Наши радници су уклонили снег и наслаге леда са свих јавних површина у граду, ту мислим на шеталишну зону и простор око паркова, казао је Дуњић и истакао да су, по закону, власници дужни да сами очисте снег и лед са тротоара испред својих локала у граду.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ученици Дома ученика средњих школа освојили специјалну награду на Аматерском филмском фестивалу

НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ Село Бресничић добија мост!

ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА У ПРОКУПЉУ!

Концерт КУД „Абрашевић“ у прокупачком Дому културе

Завршен насип на Топлици и Стражавачкој реци–трајно решен проблем плављења!