(ВИДЕО) ИТАЛИЈАНИ ЗБОГ СРБА УКОПАЛИ АМЕРЕ И НАТО: Дају нам 300 сведока, али комплетну документацију о последицама бомбардовања!

Комисија за утврђивање последица НАТО бомбардовања по здравље становништва интензивно ради на научно-медицинском истраживању које би требало да потврди узрочно-последичну везу између учесталости малигних болести и утицаја токсина, а њен председник др Дарко Лакетић очекује да ће оно брзо бити завршено.

ОД ОВОГА ШИПТАРИ СТРАХУЈУ Драма у Приштини, Србија направила одучујући корак! Косово се враћа?

У интервјуу за „Новости“ др Лакетић каже да се паралелно прикупљају и изјаве породица оних који су се после боравка на контаминираном терену разболели и преминули, а пристигла је и документација из Италије.

– Председник Комисије италијанског парламента Ђан-Пјер Скану донео нам је комплетну документацију италијанске комисије са сведочењима више од 300 сведока, резултате тужилачке истраге, као и неколико извршних пресуда. То је све преведено и налази се у бази Комисије.

ПАМТИ СРБИЈО!

Прокупље Онлине 发布于 2018年12月18日周二

ШОК ЗА НАТО: Путин објавио списак шпијуна у Србији!

Како искуство из Италије, где су војници који су били ангажовани у саставу Кфор успели да докажу повезаност боравка у зони НАТО дејстава са оболевањем, може да вам помогне?
– Рад италијанске комисије за утврђивање смртности војника из састава Кфор био је полазна основа за рад наше комисије. Иако су биле десетине случајева са смртним исходом међу војницима Кфор, који су на Космету боравили на терену који је бомбардован, први о томе су после Сузан Мануел, некадашње портпаролке УНМИК, проговорили Италијани. О штетности осиромашеног уранијума на здравље војника Кфор први је сведочио Енио Летијери, потпуковник италијанске војске који је пред италијанском комисијом успео да докаже ту повезаност токсина и појаве болести. Према незваничним сазнањима, до сада је преминуло више од 100 италијанских војника из састава Кфор на КиМ.

ТАЧИ ДОЖИВЕО ПОНИЖЕЊЕ! Ево како су ОСЛОВИЛИ Вучића и Тачија у УН! Косово није држава! Сви се смеју Албанцима

Резултати и тужба

Када ћете упознати Скупштину и јавност са сазнањима до којих сте дошли?
– Прве извештаје о досадашњем раду комисија ће ускоро изнети у Скупштини Србије, док се први, прелиминарни резултати рада могу очекивати 2020. године. – Уколико наше истраживање покаже узрочно-последичну везу између дејства токсина и настанка болести реално је очекивати да грађани и држава предузму одређене кораке у смислу захтева за надокнаду штете.

И комисија је почела да прикупља податке?
– Да. Одлазак на терен у Врање донео нам је доста нових информација и бацио ново светло на последице НАТО бомбардовања по здравље.

ХАРАДИНАЈ ХИТНО САЗВАО „ВЛАДУ“! Паника у Приштини, шиптарски крволок пренео сарадницима ДРАМАТИЧНЕ ВЕСТИ!

Шта сте установили на терену?
– Током боравка комисије у Врању разговарали смо са запосленима у тамошњем комуналном предузећу који су били на терену око бомбардованог релеја на Пљачковици, али и са породицама преминулих радника. Од њих 40 десетак је преминуло непосредно после тих радова. Код свих су ранији здравствени налази били уредни, што доказују извештаји са систематских прегледа, на које су пре тога редовно ишли.

Од чега су касније оболели?
– Неки од малигих, неки од других болести. Али, код већине су се, као заједничко, испољила обољења коже.

Да ли су се те болести појавиле у карактеристичном временскиом периоду од излагања дејству осиромашеног уранијума?
– Научно је доказано да последице дејства токсина имају свој латентни период. Заправо, научници су сагласни да малигне болести крви и лимфног ткива настају од пет до седам година од излагања организма одређеном токсину, док се солидни тумори јављају после 15 или 20 година. Управо зато је и очекивана учесталост појаве одређених болести коју ми истражујемо.

ОВАЈ ДЕТАЉ СА СЕДНИЦЕ НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО! Једна жена је седела иза Хашима Тачија и све време радила ЈЕЗИВУ СТВАР!

Да ли се истраживачки рад комисије фокусира на неке одређене групе болести?
– Да, пре свега на одређене болести за које можемо да претпоставимо да је на њихов настанак деловао баш одређен токсин који је у току НАТО агресије ослобођен у животну средину. То су пиралени, деривати бензена, хлора, заправо мноштво супстанци поред осиромашеног уранијума који је врх леденог брега управо у тим ефектима на људско здравље. Код осиромашеног уранијума хемијски тј. токсични ефекат је снажнији од радиолошког, и више штети него зрачење.

Колико у овој почетној фази истраживања може конкретно да се говори о последицама бомбардовања, како онима које се већ испољавају, тако и онима које ће се евентуално испољити у будућим генерацијама?
– У нашој земљи имамо повећану учесталост (инциденцу) аномалија код новорођенчади. Она је чак три пута већа у односну на Европу. Деца се сада рађају са аномалијама много чешће него пре бомбардовања. То је најстрашнија и најтежа од свих последица које су нас задесиле после НАТО агресије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РУСИЈА У УН ОПТУЖИЛА ЕВРОПУ: КФОР хитно да распусти тзв. Војску Косова! Прети оружани сукоб у региону!

ОНИ СУ РЕКЛИ НЕ ЗАПАДУ У УН! ОВЕ ЗЕМЉЕ СУ УЗ СРБИЈУ И ПРАВДУ УПРКОС ОГРОМНОМ ПРИТИСКУ СИЛА! Ево које су државе вечерас осудиле тзв. Војску Косова, НЕК СЕ ПАМТИ!

СТРАВА И УЖАС У БОРУ! Пронађено ПОЈЕДЕНО тело жене!

извор: Novosti.rs / Informer.rs