Дачић открио план Београда: Ако се САД умешају у дијалог са Албанцима ЗНАМО ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ

Србија би могла званично да затражи укључивање Русије у преговоре Београда и Приштине уколико се у тај процес у наредном периоду директно укључи Америка.

То је изјавио шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

(ФОТО/ВИДЕО) СРБИЈА СЕ МОЛИ ЗА ВАС! Траје борба за живот деце повређене у језивој несрећи у Нишу! Стање и даље тешко

Званична Приштина је, наиме, најавила да од јануара па до касног пролећа дијалог између Београда и Приштине улази у нову фазу, у коју ће бити укључене и Сједињене Америчке Државе.

Самозвани заменик лажног косовског премијера Енвер Хоџај истакао је и да би у тој форми могло да се разговара о 10 до 15 питања како би се од досадашње дипломатије “корак по корак” дошло до — свеобухватног споразума.

ОДЛИЧНА ВЕСТ, СТИЖУ ПАРЕ! Обрачуни извршени, исплате корисницима родитељског и дечијег додатка

– Уколико би се, евентуално, покренуо сценарио промене формата преговора тако што би бриселски дијалог заменили разговори у које би била укључена и Америка, српска страна би требало да позове и Руску Федерацију да узме учешћа – каже Дачић.

Београд “Без резерве посвећена дијалогу”

Према речима министра иностраних послова Србије, Београд је, у сваком случају, потпуно и без резерве посвећен дијалогу.

– Али, за прекид разговора у Бриселу апсолутно је и једино крива и одговорна приштинска страна, која не само што није поштовала своју једину обавезу, формирање ЗСО, већ је и једностраним потезима искључила могућност било каквог даљег преговарања о било чему. Шта даље да причамо док не укину стопроцентне царине на робу која долази из унутрашње Србије и БиХ? Предуслов свега је укидање те сумануте одлуке коју здрав разум не може ни да појми – рекао је Дачић.

“ВОЗ ЈЕ ЈУРИШАО НА НАС, СВИ СУ ВИКАЛИ” Дан након ужасне трагедије повређени се опорављају у КБЦ Ниш, језиве слике им севају пред очима!


Иначе, директније укључивање Америке у преговоре Београда и Приштине најавио је, на неки начин, и сам председник САД Доналд Трамп, који је послао писма председнику Србије Александру Вучићу и такозваном председнику Косова Хашиму Тачију, у којима их позива на постизање договора у интересу “обеју страна”.

Са друге стране, Америка у потпуности подржава независност Косова и било је очекивано да држава Србија у евентуалну нову форму преговора позове и Русију, која апсолутно заступа интересе наше земље кад је у питање решавање косовског спора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПЛАТИЋЕТЕ ДО 400.000 ДИНАРА АКО НОСИТЕ СРПСКУ ТРОБОЈКУ СА ГРБОМ! Детаљ за који нисте знали да је ЗАБРАЊЕН може скупо да вас кошта!

(ФОТО) ОБЈАВЉЕН САДРЖАЈ ТРАМПОВОГ ПИСМА КОЈЕ ЈЕ ДОБИО ВУЧИЋ

ПЛАНУО ОТВОРЕНИ СУКОБ! Федерики пукао филм што Приштина игнорише захтеве ЕУ!

ПАЖЊА! ЗА БАЦАЊЕ ПЕТАРДИ ПАПРЕНЕ КАЗНE! Нови Закон о јавном реду и миру ригорозан

извор: SrbijaDanas/Sputnik