МАМА ЈЕ БИЛА ИСПОД ШИНА, А ОКО ЊЕ СУ БИЛИ ДЕЛОВИ ТЕЛА: Страховита исповест Петра (16), сина коме отац јуче није смео да каже да му је мајка мртва… ДА ВАМ НЕ ПРИЧАМ ШТА САМ СВЕ ВИДЕО

Кренули смо аутобусом, дошли до пруге… Ништа није слутило на несрећу. Кружиле су после приче да је возач аутобуса имао слушалице у ушима, не знам. Могао је да стане, чистина велика, воз се види на километар-два удаљености, а он је ишао право. Требало је прво да стане и погледа, али није.

“ВОЗ ЈЕ ЈУРИШАО НА НАС, СВИ СУ ВИКАЛИ” Дан након ужасне трагедије повређени се опорављају у КБЦ Ниш, језиве слике им севају пред очима!

Овако почиње своју исповест 16-годишњи Петар Јанковић, младић чија је слика у загрљају оца јуче обишла Србију. Петар је јуче ујутру кренуо у школу. До школе није стигао. Уместо тога доживео је огроман шок и остао без мајке…

Мајке, која се у тренутку страховитог удара воза, налазила у аутобусу са њим и колегиницом.

Петру је јуче мајка, Наташа (42), умирала пред очима. Петру је отац јуче једва, пред новинарима, у ходнику пуне болнице, саопштио да је остао без мајке. Ту сцену памтиће сви који су се затекли на лицу места, али и они који су о њој читали.

Данас каже, да возач аутобуса није видео воз иако су му сви путници викали.

– Није погледао пре него што је крено преко пруге. Тек када се попео на њу погледао је прво десно. Људи су викали: „Воз, иде воз!“ Онда је погледао лево и видео га – препричава овај младић.

Како каже, возач је тада додао гас.

(ФОТО/ВИДЕО) СРБИЈА СЕ МОЛИ ЗА ВАС! Траје борба за живот деце повређене у језивој несрећи у Нишу! Стање и даље тешко

– Мислио је да ће успети да побегне и спаси људе, али воз је био бржи и ударио је аутобус тачно по средини – овако је Петар описао драматичне тренутке страшне саобраћајне несреће у доњем Међурову, у којој је погинуло петоро људи, док је 27 повређено када је воз на релацији Ниш – Прокупље ударио у аутобус и преполовио га.

Како каже, у том тренутку сви су попадали у аутобусу пресеченом на пола.

– Ко је био на средини, погинуо је на лицу места. Ја сам остао у аутобусу, нисам испао. Поломио сам стакло које је пукло да бих изашао напоље. Лице ми је било крваво, али од крви других људи из аутобуса – препричава ужас овај храбри младић.

Дачић открио план Београда: Ако се САД умешају у дијалог са Албанцима ЗНАМО ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ

Како додаје, брзо је своје лице умио снегом и почео да тражи своју мајку.

– Кад је воз ударио у аутобус мамина колегиница Данијела је страдала на лицу места. Маму сам видео завучену испод шина – изговара он.

Како каже, била је још жива.

Тешка срамота: Овако је Мило Ђукановић попљувао све што је српско!

– Давала је знакове живота, али је имала много повреда на себи. Око ње су били делови тела људи који су били расечени на пола… руке, ноге… Да не причам шта сам све видео. Ја имам јак стомак и подносим то, али морам да се помирим с тим – храбро каже дечак.

Доктори Хитне помоћи брзо су стигли на лице места. Један од њих испричао је да је управо он вадио жену заглављену испод шина. Рекао је да је призор био стравичан.

Наташа Јанковић брзо је транспортована у болницу и одведена је на хитну операцију. У току операције подлегла је страховитим повредама које је задобила у судару воза и аутобуса.

ОДЛИЧНА ВЕСТ, СТИЖУ ПАРЕ! Обрачуни извршени, исплате корисницима родитељског и дечијег додатка

Петровом оцу саопштили су најгоре вести, он је телефонирао и плакао, а сину није знао како да саопшти. Све док му новинар није пришао и упитао га да ли је њему неко страдао, он је ћутао. Син Петар стајао је поред њега.

Тренутак када је отац саопштио сину да му је мајка погинула у језивом удесу

– Јесте, моја жена – одговорио је дечаков отац тихо новинару. А Петар га је у шоку упитао:

– Мама је страдала?!

Једва чујно Драган је изговорио:

– Јесте сине, нисам знао како да ти кажем…

Наташа Јанковић (42) преминула је на операционом столу у КЦ Ниш. Њен син Петар, срећом, прошао је са лакшим огреботинама.

Наташин отац Драган, тражи да се утврди истина о несрећи.

– Тражим одговор и одговорност. Нећу да попустим, неко је крив, а то мора да се утврди – каже Драган. Сахрана Наташе Јанковић обавиће се сутра, 23. децембра, у 11.30 часова на гробљу у Чокоту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПЛАТИЋЕТЕ ДО 400.000 ДИНАРА АКО НОСИТЕ СРПСКУ ТРОБОЈКУ СА ГРБОМ! Детаљ за који нисте знали да је ЗАБРАЊЕН може скупо да вас кошта!

(ФОТО) ОБЈАВЉЕН САДРЖАЈ ТРАМПОВОГ ПИСМА КОЈЕ ЈЕ ДОБИО ВУЧИЋ

ПЛАНУО ОТВОРЕНИ СУКОБ! Федерики пукао филм што Приштина игнорише захтеве ЕУ!

ПАЖЊА! ЗА БАЦАЊЕ ПЕТАРДИ ПАПРЕНЕ КАЗНE! Нови Закон о јавном реду и миру ригорозан

извор: Kurir/Blic/Foto: M.S.