Тешка срамота: Овако је Мило Ђукановић попљувао све што је српско!

Мило Ђукановић, председник Црне Горе оценио је у емисији “Жива истина” на Јавном сервису, да у последњих годину дана долази до заоштравање односа Србије са комшијама – Загребом, Приштином, па и Подгорицом. Наравно да није поменуо да је за заоштравање односа Београда и Подгорице крив управо он, својом мафјашком политиком према српском народу у Црној Гори.

Дачић открио план Београда: Ако се САД умешају у дијалог са Албанцима ЗНАМО ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ

– Одређени кругови у Србији, носиоци власти, медијски и СПЦ су се веома трудили да заоштре свој однос према Црној Гори, казао је Ђукановић.

Један део јавности у Србији оспорава право Црној Гори да доноси одлуке у сопственом интересу. Ми не доносимо антисрпске, већ одлуке у црногорском интересу. Не разумем чему кварење односа Србије са суседима. То озбиљно доводи у питање оно што смо сматрали почетком добросуседских односа у региону.

Ђукановић оптужује Србију за заоштравање односа са Црном Гором, иако користи буквално сваку прилику да провоцира Србију – подршком такозваном Косову у Интерполу, слањем банди које себе називају навијачима у Београд да провоцирају, и све то ради због своје задојености мржњом према Србији и свему српском. Све то, ипак, каже Ђукановић, не би квалификовао као суштински заокрет државне политике Србије, додајући да не верује да председник Србије Александар Вучић даје налог свим силним колумнистима да пишу бедастоће о Црној Гори. С друге стране сматра да Вучић “можда претерано респектује оно што су интереси Русије и у Србији и региону Балкана”. НАТО слуга овом приликом оптужује председника Вучића да претерано слуша Русију, иако је поштовање и Русије и ЕУ и Америке кључ неутралне политике једне озбиљне земље каква је Србија.

(ФОТО/ВИДЕО) СРБИЈА СЕ МОЛИ ЗА ВАС! Траје борба за живот деце повређене у језивој несрећи у Нишу! Стање и даље тешко

– Чини ми се да се превиђа једна околност а то је да смо колико до јуче живели у условима много хармоничнијих односа између Русје и Европе и Русије и НАТО, а данас се свакодневно прети и са једне и са друге стране.

О ПРОСРПСКОЈ ОПОЗИЦИЈИ

Председник Црне Горе је саопштио да га не изненађује понашање лидера просрпске опозиције у Црној Гори, који “уместо да учествују у креирању државне политике, изигравају угрожену мањину у Црној Гори и стално се жале Београду”.


– Верујем да је посреди наседање на те жалопојке и улогу лажних жртава и да се улази у покровитељску улогу и финансирање активности које су отворено усмерене на деструкцију државе Црне Горе, казао је Ђукановић, додајући да Црна Гора данас има неупоредиво већи имунитет и способност да себе заштити него што је то имала у прошлости. Ђукановић оптужује вође српске опозиције да се жале Београду, а у исто време их затвара по казаматима због противљења његовој страховлади у Црној Гори и врши сваки могући притисак на Србе који не желе да толеришу његов бандитлук. О последњој посети Бриселу, Ђукановић је казао да ЕУ покушава да одржи пажњу према Западном Балкану, што је добро за Црну Гору.

ОДЛИЧНА ВЕСТ, СТИЖУ ПАРЕ! Обрачуни извршени, исплате корисницима родитељског и дечијег додатка

О ЕУ

– Међутим, није добар приступ појединих земаља уније да Западни Балкан уђе у ЕУ у пакету. Ако се определимо за такав приступ, онда фаворизујемо последњег. Чини ми се да тај приступ ипак није однео превагу у политици ЕУ. Црна Гора је отворила 32 поглавља, а Србија 16 и ако ЕУ буде доследна у том новом приступу, то значи да ми четири године требало да чекамо Србију.Не мислим да је то рационално, поручио је Ђукановић. Смета му све већи утицај Републике Србије и председника Александра Вучића, који се може видети и у писму председника Трампа Вучићу, где се огледа максимално поштовање вође једне суперсиле према нашем председнику, па покушава да саплете Србију на сваком могућем кораку, па и по питању евроинтеграција. То му неће поћи за руком, поготово не сада када Србија има огроман углед у свету, што се видело и на гласању у Интерполу и у Савету безбедности Уједињених нација.

“ВОЗ ЈЕ ЈУРИШАО НА НАС, СВИ СУ ВИКАЛИ” Дан након ужасне трагедије повређени се опорављају у КБЦ Ниш, језиве слике им севају пред очима!

Ђукановић се осврнуо и о односу са митрополитом црногорско-приморском Амфилохију.

– Нисам заборавио да је Амфилохије у време референдума о независности 2006.одиграо конструктивну улогу и допринео да се једно важно питање реши на миран начин. Ипак улога Српске православне цркве према Црној Гори је изразито деструктивна, чак и независно од државне политике Србије, казао је Ђукановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПЛАТИЋЕТЕ ДО 400.000 ДИНАРА АКО НОСИТЕ СРПСКУ ТРОБОЈКУ СА ГРБОМ! Детаљ за који нисте знали да је ЗАБРАЊЕН може скупо да вас кошта!

(ФОТО) ОБЈАВЉЕН САДРЖАЈ ТРАМПОВОГ ПИСМА КОЈЕ ЈЕ ДОБИО ВУЧИЋ

ПЛАНУО ОТВОРЕНИ СУКОБ! Федерики пукао филм што Приштина игнорише захтеве ЕУ!

ПАЖЊА! ЗА БАЦАЊЕ ПЕТАРДИ ПАПРЕНЕ КАЗНE! Нови Закон о јавном реду и миру ригорозан

извор: Republika