“ВОЗ ЈЕ ЈУРИШАО НА НАС, СВИ СУ ВИКАЛИ” Дан након ужасне трагедије повређени се опорављају у КБЦ Ниш, језиве слике им севају пред очима!

Свих тридесетак пацијента у Ургетном центру у Нишу довежени после удеса код Међурова при налетању воза на аутобус, 24 сата после несреће су у стабилном стању, осим троје који су тренутно животно угрожени, саопштили су у суботу ујутро у Ургентом центру у Нишу, директор Клиниког центра Ниш, проф.др.Зоран Радовановић и др.проф . Хаџи Бојан Марјановић, шеф дежурне екипе Ургентног центра.

(ВИДЕО) СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД НИША: Воз ПРОКУПЉЕ-НИШ ударио у аутобус и преполовио га – ТРОЈЕ МРТВИХ

На лицу места погинуле су три особе, а до вечери у Ургентном центру преминуле су још две, а тренутно у Ургетном центру има 13 тешко повређених и 17 чија је су повреде лакше природе, међу којима је петоро тинејџера. Они су смештени на Дечјој интернној и хируршкој клиници.

Током дана на Дечју клиници биће пребачена још два лакше повређена тинејџера. Међу животно угроженима су и двоје тинејџера старих 16 година и човек стар 31. годину. Тешке повреде са преломима задобио је и возач аутобуса али је и он тренутно стабилан и ван животне опасности.

(ФОТО/ВИДЕО) СРБИЈА СЕ МОЛИ ЗА ВАС! Траје борба за живот деце повређене у језивој несрећи у Нишу! Стање и даље тешко

Према прогнозама лекара, већ данас би неки лакше повређени путници могли да буду упућени на кућно лечење.

“Воз је јуришао на нас”

У Ургентом центру у Нишу у болесничкој постељи је и Тања Стојановић (39) из Ниша, која је испричала детаље ужасне трагедије.

– Била сма на средини аутобуса када су људи почели да вичу “Воз, воз.воз…” Неки су викали “Стани”, други “гас мајсторе”. Верујем да је возача то збунило. Видела сам како воз јуриша баш на средину аутобуса где сам била. Следила сам се од страха. Уследио је јак прасак, ствари и људи су летели на све стране. Кад сам дошла себи, видела сам крв на све стране, локве око аутобуса и испод воза. Људи су јаукали и дозивали упомоћ. Тада је стигла Хитна и почели су да нас извлаче – присећа се Тања кобног јутра, када је јутарњим аутобусом кренула на посао у Ниш.

(ФОТО) ПОЛИЦАЈЦИ ПЛАКАЛИ КАО КИША ДОК СУ ИЗВЛАЧИЛИ ЖРТВЕ ИЗ АУТОБУСА СМРТИ: На месту стравичне несреће крв, разбацана обућа, ствари…

Нишлије великог срца

После тешке несреће код Међурова на апел за давање крви одазвало се преко 250 Нишлија који су понудили Завдоду за трансвузију крви. У суботу ујутро трансфузији се пријавило још стотинак Нишлија нудећи своју крв.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПЛАТИЋЕТЕ ДО 400.000 ДИНАРА АКО НОСИТЕ СРПСКУ ТРОБОЈКУ СА ГРБОМ! Детаљ за који нисте знали да је ЗАБРАЊЕН може скупо да вас кошта!

(ФОТО) ОБЈАВЉЕН САДРЖАЈ ТРАМПОВОГ ПИСМА КОЈЕ ЈЕ ДОБИО ВУЧИЋ

ПЛАНУО ОТВОРЕНИ СУКОБ! Федерики пукао филм што Приштина игнорише захтеве ЕУ!

ПАЖЊА! ЗА БАЦАЊЕ ПЕТАРДИ ПАПРЕНЕ КАЗНE! Нови Закон о јавном реду и миру ригорозан

извор: Alo