Рекламе - Маркетинг - Контакт

Данас су Детињци: Црвено је слово и света недеља, а родитељи би данас требало децу да науче једну важну ствар

Најлепшем и најсвечанијем периоду календарске године, децембру и јануару, сасвим нормално се највише радују деца. Исус Христ је често говорио: “Пустите децу нека долазе мени, јер од таквих је Царство небеско”.

Дечија слава Детињци се обележава на трећу недељу пред Божић, црвено је слово и света недеља. Руси недељу зову “воскресеније”.

(ФОТО) МЕШТАНИ БЛОКИРАЛИ ПУТ И ПРУГУ У НИШУ! После судара воза и аутобуса траже да се хитно постави РАМПА!

Својим животом у младости, Исус је дао пример како треба да живе сва деца. Он нас је најпре учио да будемо побожни и искрено се молимо, затим да будемо скромни, послушни и вредни, јер је и он то радио. По њему видимо да треба да будемо добри према свим људима, тако ће и нас волети и Бог и други људи.

ОДРЕШИ СЕ – ДЕТЕ ЈЕ ЧОВЕК У ОДЕЛУ ДЕТЕТА

По доласку из цркве данас ће сва неожењена и неудата “чељад” бити везана, зато се надамо да сте добро испланирали “дрешење” и да ћете у радости и здрављу, драга децо, прославити ваш празник.

Почетком 20. века у Београду Божићно славље је наговештавао низ празника који су му претходили и били слављени у оквиру породице, али је “везивање” било веома популарно и кућне догодовштине са “везивањем” препричаване су по кафанама и на женским седељкама.

(ВИДЕО) БИЛА ЈЕ ТО ЉУБАВ НА ПРВИ ДОДИР! ОВАКВОГ ПУТИНА ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Девојчица је тражила да му опипа лице, а онда тотално ШОКИРАЛА И ЗБУНИЛА ПРЕДСЕДНИКА!

Дакле, увек је било и јесте ВАЖНО показати пажњу! Деца без родитеља која су се сама старала о себи, а таквих није било мало, увек су “случајно” пролазила поред кућа оних супружника који нису имали деце. Често су ти људи баш те недеље излазили “послом” на улицу, правећи се да не хају за децу око њих.

Изненада би им се у рукама нашли комади канапа и почела би трка по улици, уз невиђену радосну цику и вриску. Најчешће би најмлађи који не могу још довољно брзо да побегну први били ухваћени и “везани”. Пошто нису имали чиме да се “откупе”, поклоне су добијали они сами ако свечано изјаве да ће бити добри током целе године.

БРАВО НИШЛИЈЕ! Више од 500 људи до сада ДАЛО КРВ за повређене у судару воза и аутобуса!

Родитељи, баш као што је говорио чика Душко Радовић – “Дете је човек у оделу детета”, данас на Детињце, подсетите своју децу шта значи бити човек, да давање значи добијање, да милосрђе значи и јесте резултат љубави према ближњем, да праштање или покајање јесте врлина која велича православље и Србе.

Драга децо, са родитељима припремите поклончиће и дарујте другаре који немају никога и ништа, поделите ручак или колач, јер ваше мало може некоме значити цео свет, будите прави српски домаћини.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОВАЈ НИШЛИЈА ЈЕ ИСТИНСКИ ХЕРОЈ: Милан чуо за несрећу, па појурио за ћерком ка аутобусу смрти! А КАКО ЈЕ СПАСАВАО ДЕЦУ ВИЂА СЕ САМО НА ФИЛМОВИМА

МАМА ЈЕ БИЛА ИСПОД ШИНА, А ОКО ЊЕ СУ БИЛИ ДЕЛОВИ ТЕЛА: Страховита исповест Петра (16), сина коме отац јуче није смео да каже да му је мајка мртва… ДА ВАМ НЕ ПРИЧАМ ШТА САМ СВЕ ВИДЕО

Тешка срамота: Овако је Мило Ђукановић попљувао све што је српско!

Дачић открио план Београда: Ако се САД умешају у дијалог са Албанцима ЗНАМО ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ

ОДЛИЧНА ВЕСТ, СТИЖУ ПАРЕ! Обрачуни извршени, исплате корисницима родитељског и дечијег додатка

извор: (BKTVNews/SK Magazin)