ТУЖИЛАШТВО ПОДНОСИ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ВОЗАЧА ‘НИШЕКСПРЕСА’: Возач аутобуса покушао да ‘за длаку’ прође испред воза!

Први резултати истраге указују да је шофер аутобуса одговоран за несрећу на пружном прелазу Доње Међурово код Ниша у којој је погинуло пет особа, а 27 повређено. Возача “Нишекспреса” због одмазде у болници чува полиција.

ЗА ПОРОШЕНКОВУ РЕЗИДЕНЦИЈУ БИЋЕ ДОВОЉНЕ ДВЕ РАКЕТЕ “КАЛИБАР”: Порука из Москве заледила Украјинце!

Прокупље Онлине 发布于 2018年12月24日周一

УЗБУНА У НАТО! Министарство финансија АЛБАНИЈЕ грешком објавило тајни списак својих шпијуна у Грчкој, Србији са Косовом, Италији и Македонији! Чак двојица седе у Бриселу у седишту НАТО! Ово су њихова имена!

Возач аутобуса „Нишекспрес“ у који се у петак на пружном прелазу Доње Међурово код Ниша закуцао воз хтео је да „за длаку“ прође испред локомотиве, указују први резултати истраге несреће у којој је погинуло пет, а повређено 27 седам особа.

Против шофера аутобуса биће, како је најавио тужилац Саша Ђорђевић, поднета кривична пријава због изазивања опште опасности са смртним исходом, за шта је запрећена казна затвора од две до 12 година.

Идентитет повређеног возача аутобуса се крије, а у нишком Клиничком центру од могућег линча унесрећених породица даноноћно га чува полиција.

ШОК ПОРУКА ПУТИНОВОГ ЧОВЕКА ИЗ МОСКВЕ: Сигурност Балкана може осигурати руска војна база у Србији, СЛОБОДНО НАС ЗОВИТЕ ЗА ПОМОЋ!

НАРОД ПОБЕДИО БИРОКРАТИЈУ: Почиње изградња рампе на ПРЕЛАЗУ СМРТИ У МЕЂУРОВУ!

Проклизали точкови

Како сазнајемо од извора из истраге, први налази несреће, као и изјаве сведока указују да је возач аутобуса кривац за трагедију.

– На пружном прелазу у селу Доње Међурово кобног дана је била добра видљивост, тако да је возач аутобуса могао да примети да му се приближава воз. Осим тога, тај прелаз, иако нема рампу, има два знака – Стоп и Андријин крст, који су се такође јасно видели – навео је наш саговорник и додао:

– Очито је његова лоша процена била да ће успети да „за длаку“ протера аутобус преко пруге, и то пре него што до њега стигне воз.

Путници аутобуса који су седели близу возача су изјавили да су видели да он гледа на једну страну, док му је воз наилазио са друге стране. Очевици су рекли да су се тада из аутобуса зачули повици да иде воз. Шофер је покушао да дода гас, али точкови су проклизали и тада је уследио стравичан ударац – рекао је наш саговорник.

„ПОГИНУЛА ЈЕ НА МОЈ РОЂЕНДАН“ Деда страдале Маријане: „Увек је седела на крају аутобуса, али овај пут на средини, баш где је УДАРИО ВОЗ“

Када се пробудио имао је само једно питање за друга, АЛИ ОТАЦ НИЈЕ ИМАО СНАГЕ ДА МУ САОПШТИ ИСТИНУ!

Прокупље Онлине 发布于 2018年12月24日周一

Преживела пакао

То је из болничке постеље потврдила и Тања Стојановић (39) из Ниша, којој су у удесу повређена ребра, колена и глава.

МОЛИЛА САМ БОГА ДА ЈЕ АУТОБУС ПРАЗАН! Др Светлана Ђорђевић: За 23 године рада у Хитној помоћи НЕ ПАМТИМ ОВАКВУ НЕСРЕЋУ. Призор је био ужасан, троје мртвих на лицу места, ПОВРЕЂЕНИ НА СВЕ СТРАНЕ…

– Била сам на средини аутобуса када су људи почели да вичу: „Воз, воз, воз!“ Неки су викали: „Стани“, други: „Гас, мајсторе.“ Верујем да је возача то збунило. Видела сам како воз јуриша баш на средину аутобуса где сам била. Следила сам се од страха. Уследио је јак прасак, ствари и људи су летели на све стране. Кад сам дошла себи, видела сам крв, људи су јаукали и дозивали у помоћ – испричала је Тања, која је кобног јутра аутобусом кренула на посао.

До трагедије је, подсетимо, дошло у петак око 7.30 када је воз који се кретао из правца Ниша ка Прокупљу ударио у аутобус у ком су били путници из Новог Села, Чокота и Доњег Међурова. Међу њима је било много средњошколаца који су тог јутра кренули у школу у Прокупље. Од силине ударца аутобус се преполовио, а делови олупине били су разбацани са обе стране пруге. На месту су погинули Богомир Лазић (75), Алекса Димитријевић (15) и Данијела Станковић (48), док су у нишком Клиничком центру подлегли повредама Наташа Јанковић (42) и Маријана Коцић (16).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕМА НАСТАВКА ДИЈАЛОГА ДОК ПРИШТИНА НЕ УКИНЕ ТАКСЕ! Дачић без дилеме је реч о стању на КиМ!

(ФОТО) МЕШТАНИ БЛОКИРАЛИ ПУТ И ПРУГУ У НИШУ! После судара воза и аутобуса траже да се хитно постави РАМПА!

ОВАЈ НИШЛИЈА ЈЕ ИСТИНСКИ ХЕРОЈ: Милан чуо за несрећу, па појурио за ћерком ка аутобусу смрти! А КАКО ЈЕ СПАСАВАО ДЕЦУ ВИЂА СЕ САМО НА ФИЛМОВИМА

(ВИДЕО) БИЛА ЈЕ ТО ЉУБАВ НА ПРВИ ДОДИР! ОВАКВОГ ПУТИНА ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Девојчица је тражила да му опипа лице, а онда тотално ШОКИРАЛА И ЗБУНИЛА ПРЕДСЕДНИКА!

БРАВО НИШЛИЈЕ! Више од 500 људи до сада ДАЛО КРВ за повређене у судару воза и аутобуса!

МАМА ЈЕ БИЛА ИСПОД ШИНА, А ОКО ЊЕ СУ БИЛИ ДЕЛОВИ ТЕЛА: Страховита исповест Петра (16), сина коме отац јуче није смео да каже да му је мајка мртва… ДА ВАМ НЕ ПРИЧАМ ШТА САМ СВЕ ВИДЕО

Тешка срамота: Овако је Мило Ђукановић попљувао све што је српско!

Дачић открио план Београда: Ако се САД умешају у дијалог са Албанцима ЗНАМО ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ

“ВОЗ ЈЕ ЈУРИШАО НА НАС, СВИ СУ ВИКАЛИ” Дан након ужасне трагедије повређени се опорављају у КБЦ Ниш, језиве слике им севају пред очима!

извор: Informer/Говори Србија