ВАЖНА ДИПЛОМАТСКА ПОРУКА СТИГЛА ИЗ МОСКВЕ: Руска војска ШТИТИЋЕ Србе на Косову

“Руси желе да спрече ескалацију сукоба на КиМ, али и да ставе до знања Албанцима да неће дозволити хаос”.

ТУЖИЛАШТВО ПОДНОСИ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ВОЗАЧА ‘НИШЕКСПРЕСА’: Возач аутобуса покушао да ‘за длаку’ прође испред воза!

Прокупље Онлине 发布于 2018年12月24日周一

Русија и њен председник Владимир Путин спремни су да војно помогну Србији и пошаљу своје трупе на Косово уколико албански екстремисти нападну север јужне српске покрајине.

Ово тврди Виктор Колбановски, директор московског Балканског центра за међународну сарадњу и функционер Путинове партије Јединствена Русија.

МАРКО (16) СЕ ПРОБУДИО ИЗ КОМЕ ПОСЛЕ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ У НИШУ: Имао је само једно питање за друга, АЛИ ОТАЦ НИЈЕ ИМАО СНАГЕ ДА МУ САОПШТИ ИСТИНУ

Према његовим речима, руско војно присуство у Србији, односно на Космету, може да спречи ратни сукоб јер би то створило баланс између српске војске и такозване војске Косова која има отворену подршку САД.

Колбановски подсећа да је ситуација на Балкану била стављена на дневни ред седнице Савета безбедности УН 17. децембра, што сведочи о томе да је тај регион у фокусу руске националне безбедности.

ЗА ПОРОШЕНКОВУ РЕЗИДЕНЦИЈУ БИЋЕ ДОВОЉНЕ ДВЕ РАКЕТЕ “КАЛИБАР”: Порука из Москве заледила Украјинце!

– Трансформација КБС у армију, донета под покровитељством САД, покренула је заоштравање конфликта. Проблем је америчка војна помоћ Приштини, а могуће и директно мешање у конфликт на страни косовских Албанаца, као што се десило 1999. године. При таквом сценарију, српска армија неће бити у стању да одбрани суверенитет и територијални интегритет државе. Из те опасне ситуације постоји излаз, који ће вероватноћу војне интервенције САД и НАТО у потенцијалном конфликту свести на минимун. На територији централне Србије треба поставити руски војни контингент, који би осигурао оперативну контролу ситуације и помоћ српским војницима – рекао је Колбановски за руску информациону агенцију ЕА дејли и додао да је за стабилност Србије и региона неопходно постићи војни паритет.

– Америчка војна база “Бондстил”, која се налази на окупираној српској територији, постала је центар припреме ударне песнице косовских Албанаца. Руско војно присуство може да осигура Србији војни паритет. Војни баланс је неопходан за деескалацију косовског конфликта, као и заштиту Срба у окупираним територијама – рекао је Колбановски.

УЗБУНА У НАТО! Министарство финансија АЛБАНИЈЕ грешком објавило тајни списак својих шпијуна у Грчкој, Србији са Косовом, Италији и Македонији! Чак двојица седе у Бриселу у седишту НАТО! Ово су њихова имена!

Прокупље Онлине 发布于 2018年12月25日周二

ШОК ПОРУКА ПУТИНОВОГ ЧОВЕКА ИЗ МОСКВЕ: Сигурност Балкана може осигурати руска војна база у Србији, СЛОБОДНО НАС ЗОВИТЕ ЗА ПОМОЋ!

Мирослав Бјеговић, декан Факултета за безбедност “Едуконс”, коментаришући ове наводе, оцењује да су Руси потпуно свесни опасности на Балкану.

– Руске службе безбедности желе да спрече ескалацију сукоба на Косову, али и да ставе до знања Албанцима и њиховим менторима да такав сценарио неће дозволити. Путинов став јесте да подржава сваку одлуку Србије о Косову, он тражи да и Албанци схвате потребу за компромисом. Руско војно присуство не мора бити само у физичком смислу, као што није било ни америчко 1999. године, али може да одлично заштити српске интересе ако буде потребно – истиче Бјеговић.

МОЛИЛА САМ БОГА ДА ЈЕ АУТОБУС ПРАЗАН! Др Светлана Ђорђевић: За 23 године рада у Хитној помоћи НЕ ПАМТИМ ОВАКВУ НЕСРЕЋУ. Призор је био ужасан, троје мртвих на лицу места, ПОВРЕЂЕНИ НА СВЕ СТРАНЕ…

НАРОД ПОБЕДИО БИРОКРАТИЈУ: Почиње изградња рампе на ПРЕЛАЗУ СМРТИ У МЕЂУРОВУ!

Бивши потпуковник КОС Љубан Каран упозорава, међутим, да је ово супротно стратегији Србије о војној неутралности.

– Русија подржава Србију и пружа помоћ како скупим донацијама, тако и на међународном плану. О војној подршци вреди размишљати тек ако би НАТО донео сулуду одлуку о новој агресији на Србију – наглашава Каран.

Бивши амбасадор Милисав Паић, шеф Српског спољнополитичког круга, сматра да руски предлог свакако заслужује пажњу.

– Својевремено је потписан споразум са НАТО у области логистичке подршке који предвиђа слободу кретања и дипломатски имунитет припадницима НАТО, што оставља могућност да се слично потпише и са Русијом. НАТО и ЕУ се противе идеји да Србија призна дипломатски имунитет члановима Руског хуманитарног центра у Нишу, али имајући у виду да нема руске војне претње, у складу са начелом војне неутралности Србија може да пружи једнак третман и руским снагама – рекао је Паић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„ПОГИНУЛА ЈЕ НА МОЈ РОЂЕНДАН“ Деда страдале Маријане: „Увек је седела на крају аутобуса, али овај пут на средини, баш где је УДАРИО ВОЗ“

НЕМА НАСТАВКА ДИЈАЛОГА ДОК ПРИШТИНА НЕ УКИНЕ ТАКСЕ! Дачић без дилеме је реч о стању на КиМ!

(ФОТО) МЕШТАНИ БЛОКИРАЛИ ПУТ И ПРУГУ У НИШУ! После судара воза и аутобуса траже да се хитно постави РАМПА!

ОВАЈ НИШЛИЈА ЈЕ ИСТИНСКИ ХЕРОЈ: Милан чуо за несрећу, па појурио за ћерком ка аутобусу смрти! А КАКО ЈЕ СПАСАВАО ДЕЦУ ВИЂА СЕ САМО НА ФИЛМОВИМА

(ВИДЕО) БИЛА ЈЕ ТО ЉУБАВ НА ПРВИ ДОДИР! ОВАКВОГ ПУТИНА ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Девојчица је тражила да му опипа лице, а онда тотално ШОКИРАЛА И ЗБУНИЛА ПРЕДСЕДНИКА!

БРАВО НИШЛИЈЕ! Више од 500 људи до сада ДАЛО КРВ за повређене у судару воза и аутобуса!

МАМА ЈЕ БИЛА ИСПОД ШИНА, А ОКО ЊЕ СУ БИЛИ ДЕЛОВИ ТЕЛА: Страховита исповест Петра (16), сина коме отац јуче није смео да каже да му је мајка мртва… ДА ВАМ НЕ ПРИЧАМ ШТА САМ СВЕ ВИДЕО

Тешка срамота: Овако је Мило Ђукановић попљувао све што је српско!

Дачић открио план Београда: Ако се САД умешају у дијалог са Албанцима ЗНАМО ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ

“ВОЗ ЈЕ ЈУРИШАО НА НАС, СВИ СУ ВИКАЛИ” Дан након ужасне трагедије повређени се опорављају у КБЦ Ниш, језиве слике им севају пред очима!

извор: Srbija Danas/Informer