ПРОЦУРИЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Путин ће посетити једно село у Србији, мештани се увелико припремају! Разлог топи срца свих Срба!

Председник Русије Владимир Путин посетиће Србију 17. јануара, а његову посету неће жељно чекати само у Београду, да би разговарали о крупним политичким питањима, већ и подно Фрушке горе у малом сремском Банстолу.

Вучић: ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА и то значајно, очекује сва ова занимања

Само дан након што је посета руског председника потврђена, на Цркви Благе Марије у Банстолу, надомак Сремских Карловаца, коју је народ већ прозвао Путинова, осванула је централна купола уз четири мање са крстовима златне боје.

Ова фаза практично представља завршетак грубих грађевинских радова на цркви, а освештао их је епископ сремски Василије са свештенством.

(ВИДЕО) ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ, ПАЛА ПЕТОЧЛАНА КРИМИНАЛНА ГРУПА: Погледајте како УКП хапси дилере широм Србије! Ево шта су све пронашли док су претресали станове, аутомобиле…

У народу се увелико прича да су радови убрзани зато што ће Путин цркву имењакињу обићи током посете Србији, али то нико од свештенства није хтео да потврди приликом освештења. Само су кратко додали да је Путину преко руских дипломата уручен позив за посету.

Иницијатива за градњу је потекла од мештана Банстола, који су били спремни да купе плац и на њему саграде мању богомољу. Кад су идеју изнели владики Василију, он је рекао да ће купити плац и тако је заједничка намера да се ту подигне храм почела да се спроводи у дело.

АЛБАНСКИ ШПИЈУНИ ХАРАЈУ НОВИМ БЕОГРАДОМ Испливао списак, а ове ствари их посебно занимају

– Црква је грађена по угледу на Цркву Светог Николаја у Софији и она прича о српско-руском пријатељству кроз векове и страдању кроз 20. век. Поред тога што носи име Благе Марије, незванично се назива Путинова црква, јер је то прва црква која се подиже у руском стилу код нас. Преко дипломатских канала смо упутили руском председнику позив да посети ово место кад буде дошао у јануару, као знак да га Србија радо дочекује – рекао је члан одбора за подизање цркве Бранко Симоновић.

СНИМАК ОТКРИВА ИСТИНУ: Камера снимила ко је крив за погибију петоро људи у аутобусу!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗА ПОРОШЕНКОВУ РЕЗИДЕНЦИЈУ БИЋЕ ДОВОЉНЕ ДВЕ РАКЕТЕ “КАЛИБАР”: Порука из Москве заледила Украјинце!

УЗБУНА У НАТО! Министарство финансија АЛБАНИЈЕ грешком објавило тајни списак својих шпијуна у Грчкој, Србији са Косовом, Италији и Македонији! Чак двојица седе у Бриселу у седишту НАТО! Ово су њихова имена!

ВЛАСНИК СЕ СЛИКАО СА ЗНАКОМ ОРЛА: Позив на бојкот албанских пекара у Војводини

ШОК ПОРУКА ПУТИНОВОГ ЧОВЕКА ИЗ МОСКВЕ: Сигурност Балкана може осигурати руска војна база у Србији, СЛОБОДНО НАС ЗОВИТЕ ЗА ПОМОЋ!

МАРКО (16) СЕ ПРОБУДИО ИЗ КОМЕ ПОСЛЕ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ У НИШУ: Имао је само једно питање за друга, АЛИ ОТАЦ НИЈЕ ИМАО СНАГЕ ДА МУ САОПШТИ ИСТИНУ

ТУЖИЛАШТВО ПОДНОСИ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ВОЗАЧА ‘НИШЕКСПРЕСА’: Возач аутобуса покушао да ‘за длаку’ прође испред воза!

извор: Alo.rs/Foto:RIA

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име