ПРОКУПЉЕ ЦЕНИ ВЕЛИКОГ КОШАРКАШКОГ РАДНИКА Награда за животно дело у спорту-Вулету Вуковићу!

На “Спортској вечери”, коју је организовао Спортски савез и Град Прокупље, награда за животно дело у спорту припала је Вулету Вуковићу, председнику Кошаркашког клуба Прокупље. Награду му је уручио вишеструки првак и вицешампион света у боксу Братислав Ристић, а Вуковић је награду посветио сину Чедомиру, директору КК Прокупље.

Спомен-парк јунацима “Гвозденог пука” добија нови изглед

Од 1978. године, име Вулета Вуковића везује се за Кошаркашки клуб и спорт у Прокупљу. Најпре као играч, службено лице, кошаркашки представник, и у задњих двадесет година на челу клуба као председник Управног одбора и Скупштине КК „Прокупље“. Вуковић је иницијатор и оснивач признатог турнира “Драшко-Ика-Муса-Педа” који се девет година организовао у Прокупљу у част четворице преминулих великана живота, рада и кошарке, који има међународни карактер и у званичном је календару турнира Кошаркашког савеза Србије. За развој спорта и рада са омладином 2011. године, добио је највеће признање Прокупља, Плакету Св. Прокопија, коју му је уручио патријарх српски Иринеј.

Вуле Вуковић је председник Регионалног кошаркашког савеза Јужне Србије и члан је Скупштине Кошаркашког савеза Србије у свом петом мандату.

Усвојен буџет Града Прокупља за 2019. годину: Више пара за спорт!

(ProkupljeOnline)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Стихови талентованих песника у новом Зборнику поезије

“Луде године за луду ноћ” у Дому ученика средњих школа

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име