Рекламе - Маркетинг - Контакт

Стихови талентованих песника у новом Зборнику поезије

Представљањем Зборника поезије „Поетски оргазам 3“, Књижевна омладина Прокупља симболично је обележила пунолетство овог песничког друштва.

Књижевну омладину Прокупља чине млади и талентовани средњошколци, који се до одласка на факултет, а неки и после тога, окупљају у Дому културе, у оквиру кога постоји и ради овај песнички подмладак.

“Луде године за луду ноћ” у Дому ученика средњих школа

Песникиња Србијанка Станковић, тада Величковић, била је део самих почетака рада и стварања КОП-а, којима је главни ослонац Књижевно друштво „Раде Драинац“, које такође ради у оквиру Дома културе.

-Најлепше су биле књижевне вечери којима би започињала Културна лета које је организовао Дом културе. Једно од таквих, а све их се са радошћу сећам, било је и оно које је одржано 2004. године у порти цркве Светог Прокопија. То је била четврта година, како се у Књижевном друштву, активно чуо глас топличких средњошколаца и студената.

Ову година је заокружена трећом књигом поезије прокупачких омладинских песника и не само њих, јер је Књижевна омладина Прокупља своје књижевне вечери и радионице отворила и за ученике из Житорађе, Куршумлије и Блаца, али и све оне који су дошли из других градова, рекла је Србијанка Станковић, која не пропушта ове књижевне сусрете ни сада, када у свом животу има неке важније радости и обавезе, али наглашава да за лепу реч и стихове увек нађе времена.

Прокупачки малишани уживали уз Леонтину и таленте

И традиционални Ђурђевдански књижевни конкурс, који је Дом културе ове године организовао по 18. пут, такође је симболично означио долазак нових чланова. То се дешава сваке године и тада се број оних који умеју да пишу и желе да говоре своју поезију повећава.

Традицију занимљивих књижевних вечери, Књижевна омладина Прокупља наставила је до данашњих дана, те је тако било и синоћ, када се у Клубу Дома културе и на промоцији „Поетског оргазма 3“ чула квалитетна поезија.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОНОС ТОПЛИЦЕ: Уручена награда ученицима ОШ “Вук Караџић“ у Житном Потоку

Захвалност Удружењу пензионера Прокупља

Новогодишњи концерт ученика Музичке школе у Дому културе Прокупље

(ФОТО) Превентивни рад: Предавање у Дому ученика у Прокупљу о коцки, марихуани…

Ученици Медицинске школе “Др Алекса Савић” одржали предавање у Дому Старих

Традиционални концерт КУД “Абрашевић” одушевио публику у Дому културе Прокупље

ВРЕДНИ И НАСМЕЈАНИ: Акције ученика Школе у Доњој Речици

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.