Вучић: ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА и то значајно, очекује сва ова занимања

Плате запослених у здравству из године у годину биће све веће, каже председник Србије Александар Вучић, који наводи да је Србија данас испред пет или шест земаља ЕУ по квалитету здравствених услуга.

(ВИДЕО) ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ, ПАЛА ПЕТОЧЛАНА КРИМИНАЛНА ГРУПА: Погледајте како УКП хапси дилере широм Србије! Ево шта су све пронашли док су претресали станове, аутомобиле…

Он је то рекао приликом доделе уговора о запослењу најбољим дипломцима медицинских факултета у Србији, рекавши да је уверен да ће плате моћи да буду веће захваљујући бољој ситуацији у економији.

– Молим вас да знате да свако повећање мора да прати јачање наше економије која је раније била уништена. Нисмо имали шта да наплатимо. Данас се ствари мењају, јер није исто када у Нишу на пример имате две или осам фабрика. Тај новац се слива у државну касу – рекао је Вучић.

АЛБАНСКИ ШПИЈУНИ ХАРАЈУ НОВИМ БЕОГРАДОМ Испливао списак, а ове ствари их посебно занимају

Наводећи да је завршен Клинички центар у Нишу, Вучић је рекао да очекује да ће у наредних неколико година бити завршени и центри у Београду, Новом Саду у Крагујевцу.

– Посебно планирамо да уложимо у Клинички центар у Косовској Митровици и здравствени центар у Грачаници – рекао је Вучић.

СНИМАК ОТКРИВА ИСТИНУ: Камера снимила ко је крив за погибију петоро људи у аутобусу!

Он је казао да проблем у здравству постоји, и да је пре пет година било последње у Евопри, међутим, каже да је оно данас испред пет, шест земаља ЕУ што, како каже, не значи да је добро. Наводи и да је данас незадовољан јер слуша изговоре када поједини радови не почну на време и тада му, како каже, дође до да “искочи из коже”, јер слуша “тупаве, несувисле, одговоре”

Када је реч о платама запослених у здравству, Вучић је рекао да је инсистирао да плате лекара и медицинског особља буду највише повећане. Сестрама и медицинском особљу 12 одсто ће плате бити веће ове године, а лекарима 10 одсто.

Још већа улагања

Он је казао да ће држава морати још више да улаже како би здржала младе медицинаре – око 38.000 лекара и још већи број медицинских сестара. Како је рекао, за плате лекара се на годишњем нивоу издваја 39 милијарди, а за медицинске сестре 41 милијарда динара.

– Следеће године да буду кумулативно још веће. Улагаћемо све више у вас. Моћи ћете пристојно да живите у земљи од напордног и тешког рада. Нико неће моћи да потцени ваше знање и рад и уверен сам да ће држава умети да га награди – рекао је Вучић.

Како је рекао, данас је срећан, јер је у ова тешка и турбулентна времена, не нашом кривицом, изазвана у свету, Европи и региону, пронађена могућност да се младима који обезбеди боља и сгурнија будућност.

ВАЖНА ДИПЛОМАТСКА ПОРУКА СТИГЛА ИЗ МОСКВЕ: Руска војска ШТИТИЋЕ Србе на Косову

– Здравље нема цену, образовање, наука и развој немају цену и зато је држава почела да улаже више новца – рекао је Вучић.

Он је замолио владу да почне да прати рад вредне деце у средњим и вишим школама, и да их на исти начин ангажује.

– Да им укажемо да држава има све више економског потенцијала, да смо у стању да изградимо друштво задовољних, ако ништа друго, неупоредиво задовољнијих грађана – рекао је Вучић.

Он је младим лекарима поручио да “нико неће моћи да заустави јачање Србије, те да они, у правом смислу те речи, они који треба да граде будућност земље”.

ТУЖИЛАШТВО ПОДНОСИ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ВОЗАЧА ‘НИШЕКСПРЕСА’: Возач аутобуса покушао да ‘за длаку’ прође испред воза!

– То не кажем зато што је политички лепо да се чује, већ зато што то стварно мислим – рекао је председник на свечаности у Палати Србија.

Указао им је да је важно да раде, да се боре, труде и показују одговорност, као што су чинили и до сада.

– Наставите да радите онако како сте студирали – посаветовао их је Вучић.

“Ни данас не могу да ме победе”

Испричао је и да се сећа да његове колеге са Правног факултета, који су били слабији од њега током студија, ни данас не могу да га победе.

– Морате да задржите исту одговорност, марљивост и преданост и увек ћете да побеђујете – рекао им је Вучић.

МАРКО (16) СЕ ПРОБУДИО ИЗ КОМЕ ПОСЛЕ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ У НИШУ: Имао је само једно питање за друга, АЛИ ОТАЦ НИЈЕ ИМАО СНАГЕ ДА МУ САОПШТИ ИСТИНУ

Он је истакао да ће Србија наставити да јача своју привреду, што нико неће моћи да заустави, као што неће моћи да заустави ни подршку државе српском народу на КиМ.

– Какве год они мере проводили и чинили против нас, увек ћемо имати довољно начина да обезбедимо плате за раднике у здравству на Косову и Метохији, као и сав потребан материјал да бисте могли да лечите наше старе, младе и децу на КиМ – рекао је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗА ПОРОШЕНКОВУ РЕЗИДЕНЦИЈУ БИЋЕ ДОВОЉНЕ ДВЕ РАКЕТЕ “КАЛИБАР”: Порука из Москве заледила Украјинце!

УЗБУНА У НАТО! Министарство финансија АЛБАНИЈЕ грешком објавило тајни списак својих шпијуна у Грчкој, Србији са Косовом, Италији и Македонији! Чак двојица седе у Бриселу у седишту НАТО! Ово су њихова имена!

ВЛАСНИК СЕ СЛИКАО СА ЗНАКОМ ОРЛА: Позив на бојкот албанских пекара у Војводини

ШОК ПОРУКА ПУТИНОВОГ ЧОВЕКА ИЗ МОСКВЕ: Сигурност Балкана може осигурати руска војна база у Србији, СЛОБОДНО НАС ЗОВИТЕ ЗА ПОМОЋ!

МОЛИЛА САМ БОГА ДА ЈЕ АУТОБУС ПРАЗАН! Др Светлана Ђорђевић: За 23 године рада у Хитној помоћи НЕ ПАМТИМ ОВАКВУ НЕСРЕЋУ. Призор је био ужасан, троје мртвих на лицу места, ПОВРЕЂЕНИ НА СВЕ СТРАНЕ…

НАРОД ПОБЕДИО БИРОКРАТИЈУ: Почиње изградња рампе на ПРЕЛАЗУ СМРТИ У МЕЂУРОВУ!

„ПОГИНУЛА ЈЕ НА МОЈ РОЂЕНДАН“ Деда страдале Маријане: „Увек је седела на крају аутобуса, али овај пут на средини, баш где је УДАРИО ВОЗ“

НЕМА НАСТАВКА ДИЈАЛОГА ДОК ПРИШТИНА НЕ УКИНЕ ТАКСЕ! Дачић без дилеме је реч о стању на КиМ!

(ФОТО) МЕШТАНИ БЛОКИРАЛИ ПУТ И ПРУГУ У НИШУ! После судара воза и аутобуса траже да се хитно постави РАМПА!

ОВАЈ НИШЛИЈА ЈЕ ИСТИНСКИ ХЕРОЈ: Милан чуо за несрећу, па појурио за ћерком ка аутобусу смрти! А КАКО ЈЕ СПАСАВАО ДЕЦУ ВИЂА СЕ САМО НА ФИЛМОВИМА

Извор: Blic.rs/Foto: Tanjug