Ово су послови које Немци траже и ОДЛИЧНО СУ ПЛАЋЕНИ

Није новост да Немачкој у овом тренутку недостаје 1.200.000 радника. Познато је да ће српски радници од 2020. године моћи лакше и дуже да остају у Немачкој радећи послове које у поменутој земљи нема ко да ради. Остаје питање који су то послови који се највише у Немачкој траже и колико су они плаћени?

ВОЗИЛО КОСОВСКЕ ПОЛИЦИЈЕ УДАРИЛО У КОМБИ СА СРПСКИМ ЂАЦИМА У ГРАЧАНИЦИ: Повређено деветоро малишана!

Претражујући немачке сајтове за запошљавање као и сајт њихове Националне службе за запошљавање, највише послова који се нуде подразумевају пуно радно време.

Понуђених послова је највише у Берлину. Двоструко мање послова се нуди у Минхену и Хамбургу, а велика потражња са преко 10.000 радних места је и у Келну, Штутгарду и Дизелдорфу.

ЕКСКЛУЗИВНО! Амерички војни авион “MC-12 Liberti” кружи изнад севера КиМ – ОСМАТРА ПОЛОЖАЈЕ ВС У РАШКИ И НА КОПАОНИКУ?!?

СЛУЧАЈ КОЈИ ЈЕ ДИГАО СРБИЈУ НА НОГE! ЉУБИО ЈЕ И ПИПКАО (14) ИСПРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ВРАЊУ: Хтео је да имамо бебу а онда запретио да ће ми унаказити родитеље

На листи дефицитарних је велики број занимања, од занатских до оних за раднике са високом стручном спремом.

Ове послове нико неће да ради

На једном од највећих немачких сајтова за претраживање послова наводи се да је највећа потреба за продавцима, па преко 4.000 послодаваца нуди посао продавца у својим трговинским објектима. На другом месту су менаџери продаје, а на трећем комерцијалисти, тако да је највећа потреба за радном снагом у Немачкој управо у области трговине.

Напомињемо да су сви износи плата у сатница у овом тексту бруто, са порезима и доприносима.

Када је реч о платама, оне се крећу у просеку за продавца око 1.700-1.800 евра.

Миљан из Ниша зарађује 36.000 ЕВРА МЕСЕЧНО! Многи га мрзе због тога! Да ли су у праву?

Нове мере Немачке за запошљавање страних радника би могле да коштају Србију 200.000 СТАНОВНИКА

Међу најтраженијим пословима су и возачи и возачи виљушкара, који новац добијају по радном сату, а он се у просеку плаћа око 14 евра. Траже се и аутомеханичари и радници обезбеђења који могу добити и 16 евра по сату на појединим местима, а велика је потражња и за особама које ће радити складиштење робе, али и сезонске послове попут берача одређеног воћа.

Вучић: ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА и то значајно, очекује сва ова занимања

АЛБАНСКИ ШПИЈУНИ ХАРАЈУ НОВИМ БЕОГРАДОМ Испливао списак, а ове ствари их посебно занимају

Немцима фале и занатлије попут вулканизера и заваривача, а од послова за које вам не треба диплома, траже се и чистачи, чија плата се креће до 1.800 евра месечно.

Велика потреба је и за радницима у производњи, а у зависности од места и искуства, радни сат се наплаћује од 10 до 16 евра.

Које су бранше најплаћеније у Немачкој?

Студије СтепСтона, сајта за претраживање послова, показују да је наплаћенија бранша у Немачкој фармацеутска индустрија. У њој су бруто примања на годишњем нивоу 69.377 евра, нешто мање имају запослени у банкарству, а на трећем месту је ауто индустрија.

На четвртом емсту су запослени у хемијској и нафтној индустрији, а на петом радници у машинској са платама на годишњем нивоу од 65.353 евра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРОЦУРИЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Путин ће посетити једно село у Србији, мештани се увелико припремају! Разлог топи срца свих Срба!

СНИМАК ОТКРИВА ИСТИНУ: Камера снимила ко је крив за погибију петоро људи у аутобусу!

извор: Blic.rs/Foto: Siniša Pašalić/D. Milenković

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име