Градоначелник Прокупља Александар Симоновић уручио поклон прворођеној беби у овој години

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић данас је посетио породилиште Опште болнице „Др Алекса Савић“ и мајци прворођене бебе у 2019. години, Виолети Милосављевић из Прокупља, уручио новчани поклон Града Прокупља у износу од 60.000 динара.

Прва беба је дечак, Ђорђе, рођен 1. јануара у 8 сати и 40 минута, тежак 3,5 килограма и дугачак 53 центиметара. Према речима доктора Косте Денића, порођај је протекао у најбољем реду, и мајка и дете се осећају добро.

Дарко Лакетић: Претходна година биће златним словима уписана у историју града Прокупља

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић је овом приликом истакао да је 2019. година почела баш онако како треба, и да смо брзо после дочека Нове године, добили најмлађег становника нашег града.

-Овај поклон локална самоуправа традиционално уручује свакој прворођеној беби на почетку године. Данас је то Ђорђе и ми му желимо да одраста здраво и срећно са својим родитељима, рекао је овом приликом градоначелник и додао да се Град Прокупље труди да у одређеној мери родитељима помогне и омогући им да имају неке олакшице у одгајању и чувању деце.

(ФОТО) Руководство Града Прокупља у новогодишњој ноћи обишло дежурне службе

-До сада смо давали по 15.000 динара за свако прворођено дете, али смо решили да ту меру проширимо и на друго и треће дете, тако да ова средства очекују и оне мајке које се породе и други и трећи пут. Трудимо се да, колико год смо у могућности, олакшамо родитељима, и да им и боравак деце у обданишту учинимо јефтинијим.

Градоначелник Александар Симоновић честитао новогодишње и божићне празнике Прокупчанима

За прво дете, 80 одсто од економске цене боравка у вртићу плаћа Град Прокупље, друго дете има 60 одсто попуста на ону цену од 20 одсто коју плаћају родитељи, а треће има потпуно бесплатан боравак у обданишту, нагласио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић и поручио да су најмлађи суграђани будућност Прокупља и да ће град „живети“, само ако се деца рађају у што већем броју.

После Ђорђа, у 2019. години родила се још једна девојчица и један дечак.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Народни посланик др Дарко Лакетић у емисији “Ретроспектива” на телевизији Мостнет

Град Прокупље доделио подстицајна средства пољопривредницима

Рад установа културе крунисан признањем „Културни образац“

Председник Скупштине Града Прокупља Дејан Лазић грађанима честитао Нову годину

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име