Рекламе - Маркетинг - Контакт

Данас славимо заштитницу жена и девојака: Изговорите ОВЕ РЕЧИ и очекујте ЧУДО

Српска православна црква и њени верници данас славе свету мученицу Јулијану, која се сматра заштитницом жена и девојака, али и свих који неправедно пате и страдају.

Ево шта је изјавио!

Posted by Прокупље Онлине on Четвртак, 03. јануар 2019.

Света мученица Јулијана је ранохришћанска светитељка која је живела у Никомидији крајем 3. века. Јако млада је чула проповед неког хришћанина и поверовала у Христа и Бога.

Римски сенатор Елевсије је био њен вереник. Да би га одвратила од себе, Јулијана му је рекла да се неће удати за њега, ако не буде постао епарх тога града. То му је предложила мислећи да никада неће стићи до те функције. Међутим, Елевсије се потрудио и постао епарх никомидијски. Јулијана му је тада открила, да је она хришћанка и да не може ступити са њим у брак, док он не прими њену веру говорећи: “Шта нам вреди бити телесно уједињени, а духом раздељени?”

Елевсије ју је тужио њеном оцу, који ју је потом предао епарху на мучење. У хришћанској традицији се спомиње да је Јулијану Исус Христос исцелио у тамници и она је изашла пред епарха потпуно здрава. Епарх ју је потом бацио у зажарену пећ, међутим ватра јој није наудиа. Видевши то многи су поверовали у Исуса. У хришћанство је прешло 500 мушкараца и 130 жена.

Све њих је епарх осудио на смрт и наредио да их посеку мачем. На исту судбину осуђена је и Јулијана. Глава јој је одсечена 304. године. У хришћанској традицији се спомиње да је Елевсија убрзо стигла Божја казна и да му се на мору разбила лађа. Међутим, он се није удавио него испливао на неко острво, где су га пси растргли и појели.

Света мученица Јулијана сматра се заштитницом жена и девојака, али и свих који неправедно пате и страдају. Народно веровање каже да ће се дамама данас остварити свака жеља коју зажеле помињући име Свете Јулијане и изговарајући ову молитву:

– Тебе, Жениче мој, љубим и тражећи Те страдам, и распињем се и сахрањујем у крштењу Твоме. И страдам ради Тебе, да бих царствовала с Тобом, и умирем за Тебе, да бих живела с Тобом. Прими ме као чисту жртву, с љубављу жртвовану за Тебе. Њеним молитвама, као Милостив, спаси душе наше.

Збогом легендо!

Posted by Прокупље Онлине on Среда, 02. јануар 2019.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИСПОВЕСТ РУСА КОЈИ ЈЕ БРАНИО СРБЕ ОД АЛБАНСКИХ ТЕРОРИСТА: Погодили су ме у око, а крвави нишан сам обрисао језиком, па наставио да пуцам!

ПУТИНОВА РЕЧ СТОЈИ КАО ТВРЂАВА! Амбасадор Чепурин отворено о предстојећој посети председника Русије!

(ВИДЕО) МАЛОГ ИВАНА СПАСИЛО ЧУДО НА МИНУС 17! Одавали почаст погинулима, а онда се зачуо ДЕЧИЈИ ПЛАЧ испод тона урушеног камена!

извор: Srbija Danas

фото: Profimedia

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.