ЦЕО ЖИВОТ ОВЕ СТВАРИ РАДИТЕ ПОГРЕШНО: Заблуде о ОДЛЕЂИВАЊУ АУТА које само ШТЕТЕ ВОЗАЧИМА!

Сви возачи углавном прибегавају коришћењу гребалице, а да би сва стакла постала чиста и видљивост кроз њих добра, потребно је и доста времена

Возачима зими заиста није лако јер морају да воде рачуна о много тога – да је антифриз исправан и отпоран на залеђивање, да је у возилу течност за прање стакла за зимске услове која не смрзава, да сви гумени делови буду намазани, бравице заштићене, гуме са добром шаром и тако даље. Ипак, оно што највише задаје проблема возачима јесте то што и поред свих припрема аутомобила за ”жестоки минус”, ујутру их дочека залеђено ветробранско стакло.

ШОК! САТАНИСТИЧКО КЛАЊЕ ПСА УЖИВО ГЛЕДАЛО ЧАК 60 ЉУДИ! Откривено којој секти припадају, чак 30.000 Срба је у њој!

Сви возачи углавном прибегавају коришћењу гребалице, односно стугача за лед, а да би сва стакла постала чиста и видљивост кроз њих добра, потребно је и доста времена.

Ако сте темељни и брзи, десетак минута биће вам сасвим довољно, али тај посао заправо може бити готов и за много краће време. Возачима у Србији за одлеђивање стакла на аутомобилу доступни су разни спрејеви за одлеђивање, који се само напрскају на површину стакла и након неког времена лед се претвори у течност.

Овакав начин одлеђивања веома је брз и ефикасан и далеко је краћи од класичног гребања, ипак за то је возачима потребно и новца. Уколико сте мало вичнији у кухињи, према савету старијих возача, спреј за одлеђивање можете направити и у кућној радиности.

Потребан вам је алкохол, неки препоручују онај од 90%, али саветује се и онај слабији од 70%. Уз алкохол, потребно вам је и мало детерџента за судове и топле воде.

УЖАС У МЕРОШИНИ Тело старије особе пронађено у бунару

Ако не планирате да издвајате новац за хемијска средства која одређују и помажу да се не створи нови слој леда, уз мало труда можете спречити или макар смањити залеђивање стакала. Пре свега се потрудите да када завршите вожњу и паркирате аутомобил, обришете и добро осушите стакла. То ће помоћи да се не створе наслаге леда, али и да када је веома хладно тај слој не буде велики.

Стакло морате заштити. Прекријте предње ветробранско стакло картоном или искористите стари штитник од сунца који таман прекрива читаву ”шофершајбну”.

Смучили им се Шиптари!

Прокупље Онлине 发布于 2019年1月4日周五

Стакла на ретровизорима можете заштитити такође најлонском или папирном кесом. Само их прекријте и учврстите гумицом или канапом и ретровизори ће вас ујутру дочекати чисти.

ТУГА У НИШУ! СЕДМА ЖРТВА АУТОБУСА СМРТИ: Мушкарац (65) преминуо у болници након стравичне несреће у Доњем Међурову

Свакако летњу ветробранску течност која није отпорна на смрзавање замените зимском, а ако немате стругач леда при руци за прву помоћ послужиће и пластична картица.

Велика је заблуда да залеђена стакла треба поливати топлом водом, јер тако можете довести до већег оштећења истих него што ћете одледити ауто. Како себе не бисте довели до додатног трошка и куповине нових брисача, јер су се стари поломили због леда, испод њих поставите парче картона, па чак и мало дебљу кесу, а можете их оставити и подигнуте док је возило паркирано.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Ово је возач аутобуса смрти: Милан Чудо на саслушању није могао да објасни зашто се снимци не поклапају са његовом изјавом

ЛЕДЕНО ДОБА У СРБИЈИ: Снег и мраз до Божића, већ у суботу и до МИНУС 10!

(ФОТО) ИСПЛОВИО КИНЕСКИ МОНСТРУМ: Прва фотографија ратног брода опремљеног СУПЕРТОПОМ! ЕВО ШТА СВЕ МОЖЕ!

ВЛАДИКЕ СПРЕМИЛЕ ДАРОВЕ ЗА ПУТИНА: Руски председник обилази и цркву “Путиновку”? Ево који га ПОКЛОНИ очекују

(ВИДЕО) СНЕГ НАПРАВИО ХАОС НА ИБАРСКОЈ: Колоне и до 10 километара

извор: SrbijaDanas/Foto: Profimedia

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име