ЈКП „Хамеум“: Радници зимске службе свакодневно на терену

Захваљујући благовременим припремама, снег који је на подручју Прокупља и Топлице падао претходних дана, није стварао веће проблеме возачима и пешацима.

-И пред снежних падавина, са чишћењем снега са улица и тротоара почели смо у раним јутарњим сатима. Сва расположива механизација на градским и приградским улицама са радом је кренула у недељу, 6. јануара, од 6 до 12 часова, а у понедељак, 7. Јануара, од 4 до 12 часова, изјавио је помоћник директора ЈКП „Хамеум“ Братислав Дуњић и додао да се саобраћај на свим путним правцима одвијао без већих потешкоћа.

Према његовим речима, у протекла два дана утрошено је 12 тона соли и три кубика ризле.

Свечаним налагањем бадњака и ломљењем чеснице у порти цркве Свети Прокопије, у Прокупљу је обележено Бадње вече, које најављује најрадоснији хришћански празник-Божић.

Posted by Прокупље Онлине on Понедељак, 07. јануар 2019.

Дуњић је нагласио да су власници локала и станари стамбених зграда, на основу важећих градских одлука, у обавези да чисте снег и лед испред својих локала и улаза у зграду.

-Према прогнози метеоролога, снежне падавине и ниске температуре очекују се у наредна два дана. Све екипе и расположива механизација су спремни да крену са чишћењем снега са главних путних праваца, улица и тротоара, рекао је Дуњић, који је похвалио све раднике који су својим великим ангажовањем током протекла два дана учествовали у акцији у чишћењу снега са саобраћајница, улица и тротоара.

За зимско одржавање путева, улица и тротоара Град Прокупље издвојио је девет милиона динара.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дарко Лакетић: Претходна година биће златним словима уписана у историју града Прокупља

Од воћњака до потрошача вредне руке Александра Илића из Горње Трнаве

Дечија представа “Мама, шта ако шпагете оживе?” изазвала велико интересовање публике!

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.