Рекламе - Маркетинг - Контакт

Црвени крст Прокупље сумирао резултате: 2018. године подељено 67.200 оброка!

Црвени крст Прокупље током 2018. године са успехом је реализовао пројекат “Народна кухиња и социјална делатност”, када је социјално угроженим породицама укупно подељено 67.200 оброка, од којих 56.400 куваних и 10.800 сувих оброка.

„Инклузија данас“ помаже најугроженија сеоска домаћинства у Прокупљу!

Секретар ове организације, Драган Суботић, каже да су у реализацији овог пројекта имали изузетну помоћ и сарадњу од стране локалне самоуправе, Туристичко спортске организације и Центра за социјални рад.

-Социјално угроженим породицама у сеоским срединама током маја и јуна подељено је 300 пакета са основним животним намирницама. Средства за куповину ових пакета обезбеђена су од стране Града Прокупља у укупном износу од 367.584 динара, рекао је Суботић и додао да је из локалног буџета издвојено и 231.993 динара за куповину 450 патета са основним животним намирницама, која су у новембру прошле године добиле угрожене породице из сеоских средина.

Крај распуста за основце и средњошколце: За двадесетак дана још један распуст!

Према његовим речима, помоћ у основним животним намирницама дељена су и у најудаљенијом прокупачким селима, где су углавном старачка домаћинства.

Најугроженијим породицама укупно је додељено 108 кубних метара огревног дрвета, а средства за куповину обезбеђена су из градског буџета у износу од 594.000 динара.

Све спремно за дочек православне Нове године у Прокупљу, наступају Цоби и Кербер

Суботић истиче да је Црвени крст у свом свакодневном раду имао несебичну помоћ надлежних градских служби, Црвеног крста Србије, Центра за социјални рад, ЈКП “Хамеум”, многих приватних фирми, донатора и волонтера.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЈКП „Хамеум“: Радници зимске службе свакодневно на терену

Од воћњака до потрошача вредне руке Александра Илића из Горње Трнаве

Дечија представа “Мама, шта ако шпагете оживе?” изазвала велико интересовање публике!

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.