СРБИЈУ КОЧЕ ФРАНЦУСКА И ХОЛАНДИЈА, НЕ ЖЕЛЕ НАС У ЕУ: Аустрија открива да за ПАРИЗ МИ НИСМО ДЕО ЕВРОПЕ!

Министарка иностраних послова Аустрије Карин Кнајсел указала је да, и поред умора од ширења присутног у Француској и Холандији, Југоисточна Европа не сме бити остављена по страни у вакууму.

УПОЗОРЕЊЕ! ЛЕДЕНА КИША ОКОВАЋЕ СРБИЈУ! Стиже ноћас и ево у којим деловима прво почиње да пада! ПУТЕВИ ЋЕ БИТИ КАО СТАКЛО, ПАЖЉИВО ВОЗИТЕ!

Кнајсел је, на конференцији за штампу на којој је резимирала спољнополитичку актвност Аустрије у прошлој години, изразила задовољство што су, за време председавања Аустрије ЕУ, отворена нова поглавља у приступним преговорима Србије и Црне Горе.

Међутим, истакла је да није било лако придобити подршку за европску перспективу земаља Југоисточне Европе, као што су Србија или Албанија, и друге, у Хагу или Паризу.

ДАЧИЋ ЈАЧИ ОД ПРОВОКАЦИЈА ЦРНОГОРСКИХ НОВИНАРА: Нећу да се извињавам што водим српску политику

– Умор који је присутан већ је познат. Лично сам осетила у разговорима које сам водила од пролећа да су код мојих партнера у западноевропским земљама избори за Европски парламент били веома близу. Нама је тај регион географски, историјски и људски ближи, што није случај за Холандију или Француску – рекла је Кнајсел.

Она је подвукла да је веома тешко уверити Холанђане и Французе да је Југоисточна Европа део Европе.

Прокупље Онлине 发布于 2019年1月8日周二

Три пљачке код Гњилана: Србима за празнике украдена два аутомобила и бик

– Ја никада не говорим о Западном Балкану, јер не волим ту реч, која је вештачки појам. Поред тога Балкан се схвата негативно изузев ако је реч о храни. Политички има негативну конотацију. Доследно говорим о Југоисточној Европи и за мене је Музеј савремене уметности у Београду део Европе, за мене је Филхармонија Сарајева део Европе. Осећам се можда приврженија, на основу географског положаја, том региону него неко, на пример, у Белфасту- објаснила је Кнајсел.

Додала је и да њено „европско-политичко срце” јасно каже да се не може Југоисточна Европа оставити по страни у вакууму, али истовремено и разуме да у Холандији или Француској постоје другачија виђења.

Банке заврнуле славину! Забрањени кеш кредити на дуже од…

Апеловала је на француског и холандског колегу да се присете прошлости.

– Били сте они који су геополитички увек размишљали у већим категоријама. Подсетила бих на Митерана 80-тих година. Нико тада није желео земље Медитерана које су непосредно изашле из војних дикататура. Французи су били ти, који су их увели у ЕУ, они су били ти који су се трудили и око Румуније. Неопходно је увек применити ону праксу која већ постоји – поручила је Кнајсел.

Истакла је да Европу треба схватити као културни простор и на основу тога деловати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Лекари из Ниша се боре за живот девојчице повређене у АУТОБУСУ СМРТИ!

(ФОТО) УЧК ИСПИСАНО УСРЕД БЕОГРАДА! На Божић освануле ЈЕЗИВЕ ПОРУКЕ, ухапшена тројица Албанаца!

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име