Рекламе - Маркетинг - Контакт

УСТАШЕ НАПАЛЕ СРПСКОГ МИНИСТРА! Пленковић вређао Србе на Божић, А САД ИМ ДАЧИЋ “ОТЕЖАВА ПОМИРЕЊЕ”?!

Хрватско Министарство спољних и европских послова осудило је јуче изјаву српског министра спољних послова Ивице Дачића у којој је критиковао говор премијера Андреја Пленковића на божићном пријему Српског народног већа у Загребу.

Хрватско Министарство тврди да такве Дачићеве изјаве представљају “извртање историје и негирање чињеница чиме се отежава истинско помирење”, преноси Хина.

АМЕРИКА НА ИВИЦИ ВАНРЕДНОГ СТАЊА! Трамп не попушта: Биће зид на граници с Мексиком, ИЛИ НАС НЕЋЕ БИТИ!

Дачић је у изјави за јучерашње београдске Вечерње новости назвао “бестидном” изјаву премијера Пленковића на божићном пријему у СНВ-у да је процес мирне реинтеграције једна од највећих оставштина првог хрватског председника Фрање Туђмана, подсећа хрватска агенција.

– Замислите каква је то бестидност да на прослави Божића, међу оно мало Срба што их је остало у Хрватској, изговорите да је Туђманова највреднија оставштина реинтеграција Срба. Само не знам мисли ли Пленковић притом и на оних 220.000 наших несретника из ‘Олује’ – рекао је Дачић.

ПОЧЕЛА ЈЕ КИША, МОЖЕ БИТИ ДА ЈЕ ЛЕДЕНА, ЧУВАЈТЕ СЕ: Мислили сте да је готово? Од ДАНАС НОВА ТУРА СНЕГА у Србији! У недељу сунчано и 5 степени

Хрватско Министарство у саопштењу наводи да том изјавом Дачић “на крајње неприхватљив начин прозива председника хрватске Владе због изјаве о мирној реинтеграцији и процесу помирења”.

Таквом изјавом се, стоји у саопштењу, настављају “злонамерне, тенденциозне и потпуно неутемељене изјаве српских званичника о Хрватској” које Министарство, како истиче, најоштрије осуђује.

ТО СУ НАШИ "ИСТОРИЈСКИ" ПРИЈАТЕЉИ?

Posted by Прокупље Онлине on Среда, 09. јануар 2019.

– На пријему Српског народног већа поводом православног Божића у Загребу, председник Владе Андреј Пленковић је казао да без истине и суочавања с прошлошћу нема помирења, ни изградње заједничке будућности. Још једном је нагласио да је процес мирне реинтеграције једна од највећих оставштина председника Фрање Туђмана, јер су тиме спречене бројне нове жртве – наводи Министарство.

Стога, како се тврди у саопштењу, “замена теза министра Дачића показује да Србија нажалост још није спремна да се суочи с властитом прошлошћу, будући да је управо режим српског председника Слободана Милошевића одговоран за повратак етничког чишћења и геноцида у Европи након Другог светског рата, што је јасно утврђено пред меродавним међународним форумима и судовима”.

(ВИДЕО) ШТА ТО ПУТИН ИМА НА РУЦИ? Детаљ на шаци руског председника изазвао ХАОС на друштвеним мрежама!

Из хрватског министарства додају да “онима, који попут министра Дачића, некадашњег сарадника Слободана Милошевића и гласноговорника његове странке, још увек не желе прихватити ту истину, преостају само покушаји извртања историје и негирања чињеница, чиме отежавају истинску помирење”.

Министарство, уз то, у саопштењу тврди да је “војно-редарственом акцијом ”Олуја” ослобођен већи дио окупиране хрватске територије, што је окончало агресију на Хрватску, те су створени предуслови за мирну реинтеграцију окупираних делова хрватског Подунавља”.

Posted by Прокупље Онлине on Среда, 09. јануар 2019.

– Негирањем тога, Ивица Дачић доводи у питање успешни процес мирне реинтеграције као међународног система утеловљеног у УН, који је темељ за изградњу суживота и помирења – наводи хрватско Министарство, додајући да се “у годинама након рата велики број хрватских Срба одлучио на повратак, а хрватска држава је уложила голема средства да би то омогућила”.

Србија, тврди Министарство, “мора предузети одлучније мере и кораке у суочавању са својом прошлошћу и улогом у агресији на Хрватску и суседне државе”.

– Одлучно суочавање с прошлошћу и конструктиван приступ темељен на истини и правди једини је прави пут за изградњу добросуседских односа и истинско помирење за шта Хрватска још од 1996. пружа руку сарадње – пише у саопштењу хрватског Министарства спољних и европских послова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОК У НИШУ! НАОРУЖАН КАО РАМБО! Полиција зауставила „пежо“, а унутра – ПУШКЕ, ОПТИЧКИ НИШАНИ, МУНИЦИЈА…

Банке заврнуле славину! Забрањени кеш кредити на дуже од…

Лекари из Ниша се боре за живот девојчице повређене у АУТОБУСУ СМРТИ!

(ВИДЕО) ЖИВЕЛИ! ДОДИК ОБЈАСНИО ШТА БИ УРАДИО СА ГРАНИЦОМ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И СРПСКЕ: Дрина је наша река, нека тече!

Пекар затекао жену у кревету са комшијом ауто-лимаром, пао му мрак на очи, а онда са неверницом сковао ПАКЛЕНИ ПЛАН!

извор: Tanjug/Informer/Foto: Informer/montaza

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.