(ФОТО) ШТА ЈЕ ИСТИНА: Да ли је заиста село БАЦЕ КОД ПРОКУПЉА ЗАТРПАНО СНЕГОМ и да ли нико не чисти?

Освета се сервира хладна, најбоље усред зиме?

СРАМОТА! Овај аутобус блокирао саобраћај 2 дана!!!

Прокупље Онлине 发布于 2019年1月11日周五

-Није толико било због снега, колико смо били револтирани због нечега што је локална самоуправа обећала па није завршила. Јесте падао снег, али није било толико страшно, више смо били љути због тих обећања, каже за “Прокупље онлајн” Зоран Радосављевић, председник Месне заједнице села Баце код Прокупља, који је, како и сам каже, из револта претходног дана позвао неке медије да дођу у село, како би пред камерама рекао да снег пада, а да нико не долази да га очисти.

фото: prokupljeonline.com / село Баце снег на путу

-На Божић, 7. јануара, било је 30 центиметара снега. Нисмо знали кога да зовемо, па смо позвали неки центар за информације. Тамо нису знали на кога да нас упуте, нису знали ко је надлежан. И позвали смо телевизију. Били смо више револтирани због неких неиспуњених обећања него због снега. Јесте падао, стварао проблем, али није било баш толико страшно. Телевизија је дошла 9. јануара, и тад је било око 15 центиметара снега, истиче Радосављевић.

На питање новинара, обзиром да је снег непрестано падао, како то да је једног дана било 30 центиметара снега а за два дана 15 и где је нестало 15 центиметара по овој цичи зими, Радосављевић каже да је у питању снег који “належе”.

У жељи да сазнамо шта се десило, да ли и зашто надлежни у Прокупљу не брину о околним селима, да ли им је једина брига само град, контактирали смо помоћника градоначелника Владицу Младеновића.

фото: prokupljeonline.com / село Баце снег на путу

-Члан Градског већа задужен за инфраструктуру и ја обишли смо, по позиву мештана, 9. јануара село Баце. Изненадио нас је позив, обзиром да знам да су екипе 24 сата на терену и да се снег чисти, али зима је то, ко зна. Тих дана је било и минус 15 степени, тада није могуће чистити снег. Изашли смо на лице места и уверили се да ситуација није алармантна, било је око 10 центиметара снега, возила су се несметано кретала. Знамо
да се снег чисти тек када буде 15 центиметара… А онда сам имао прилику да на том истом терену, од појединих мештана сазнам праву истину: није снег толико у питању, колико нека ранија обећања локалне самоуправе која нису испуњена, истиче Младеновић.

Он подсећа да је пре две године висина снежног покривача у Прокупљу и околини била чак пола метра.

-Свако село смо обишли, па и Баце. Очишћен је сваки сокак, и то по неколико пута дневно. Није било никаквих проблема, што су мештани и потврдили. Трудимо се да изађемо у сусрет свима колико смо у могућности, али људи морају да схвате да је потребно време да се нешто испуни, не зависи све само од нас. Нека буду искрени и нека кажу “то сте обећали, да видимо где је затајило”. Све се разговором решава, наша врата су отворена за све грађане. А не овако, наводно одсечени од света, снег завејао, не чисти се, а они љути због неке друге ствари. Ово је веома неозбиљно, закључује помоћник градоначелника Владица Младеновић.

Са њим се слаже и већник за инфраструктуру Жарко Копривица.

-Људи су на терену, као и сва расположива механизација. Снег се чисти и у граду, као и по околним селима. Апелујем на грађане да чисте снег испред својих локала и да га не бацају на коловоз, како би саобраћај могао несметано да се одвија, истиче ресорни већник Жарко Копривица.

фото: prokupljeonline.com / село Баце снег на путу

Херој!

Прокупље Онлине 发布于 2019年1月11日周五

(ProkupljeOnline.com)