ЈКП „ХАМЕУМ“: Почело чишћење снега са споредних улица у граду и селима, ситуација под контролом

На ванредној седници Штаба за ванредне ситуације разматрана је ситуација на територији града Прокупља након великих снежних падавина у протекла два дана.

Висина снега, који је падао у среду и четвртак, у центру града износила је 40, а у планинским пределима више од 50 центиметара, али су екипе стално биле на терену и чистиле улице.

ПСС Прокупље: Обавезна обнова регистрације пољопривредних газдинстава

-Захваљујући благовремено обављеним припремама за одржавање путева у току зиме, дежурне екипе Јавно-комуналног предузећа „Хамеум“ очистиле су све путне правце у граду, изјавио је командант Штаба за ванредне ситуације Александар Симоновић и додао да већих застоја током снежних падавина у саобраћају није било.

Разматрајући ситуацију на сеоском подручју, истакнуто је да је сва расположива механизација на терену и да ће сви путни правци у пођастребачким селима, у селима која гравитирају око Житног Потока и Товрљана бити у потпуности очишћени и проходни за саобраћај током сутрашњег дана.
Путни правац Прокупље-Бели Камен-Житни Поток тренутно није проходан, али ову деоницу пута чисти ПЗП.

СРАМОТА! Овај аутобус блокирао саобраћај 2 дана!!!

Прокупље Онлине 发布于 2019年1月11日周五

-Знајући приоритете рада Предузећа за путеве, замолили смо фирму „Мандић коп“ да током дана оспособи и ову деоницу пута, како би житељи ових села могли несметано да пролазе, рекао је Симоновић и нагласио да ће се, након чишћења снега са главних путних праваца, кренути и са чишћењем споредних и бочних улица и путева.

Током снежих падавина, на улицама су бачене 24 тоне соли и три кубика ризле.

Директор ЈКП „Хамеум“, Предраг Јовићевић, чланове Штаба је информисао о активностима које су радници овог предузећа предузимали током снежних падавина.

СРПКИЊА ИЗ ПРОКУПЉА КОЈА ВОЗИ АУТОБУС ПОСТАЛА ХЕРОЈ У АМЕРИЦИ: Ирена видела босоногог дечака на леденој улици, закочила и урадила нешто ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ СВИ СЛАВЕ!

-Захваљујући изузетном залагању и непрекидном раду дежурних екипа, као и адекватно обављеним припремама за зимску сезону, сви путни правци, и поред великих снежних падавина, били су проходни. Сва раположива механизација и људи су и даље на терену, како би се очистиле споредне и бочне улице, изјавио је Јовићевић и додао да ће плато, на којем ће се одржати концерт и грађани Прокупља дочекати православну Нову годину, током сутрашњег дана бити очишћен.

У овом јавном предузећу, наредних дана биће допремљене додатне 24 тоне соли и шест кубика ризле.

Председник месне заједнице Баце код Прокупља "дигао на ноге" Град и медије … Али истина је нешто друго…

Прокупље Онлине 发布于 2019年1月11日周五

Командант штаба Симоновић нагласио је да су током снежних падавина све школе, обданишта, Дом здравља, Болница, Дом за негу и смештај старих лица, Дом ученика средњих школа и друге установе и институције радиле без прекида.

Он се захвалио свим субјектима, а нарочито радницима ЈКП „Хамеум“, који су својим ангажовањем допринели да грађани могу да обављају своје свакодневне послове.

Сагледавајући целокупу ситуацију на терену, чланови Штаба за ванредне ситуације закључиули су да нема потребе за увођењем ванредне ситуације у граду Прокупљу.

(ProkupljeOnline)

 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here