ПСС Прокупље: Обавезна обнова регистрације пољопривредних газдинстава

У наредном периоду, Пољопривредна саветодавна служба Прокупље ће у сарадњи са јединицама локалне самоуправе, кроз организовану кампању, вршити промоцију Правилника о упису у регистар пољопривредних газдинстава и обнови регистрације, како би пољопривредни произвођачи извршили упис својих газдинстава, обновили регистрацију, што у протекле две године нису имали обавезу, и пријавили промену података у пољопривредном регистру.

(ВИДЕО/ФОТО) Аутобус у Џигољу код Прокупља заглављен у снегу два дана, а онда извучен за десетак минута, узрок незгоде: летње гуме?

Вршилац дужности директора Пољопривредне саветодавне службе Прокупље, Дејан Тонић, истиче да ће током јануара на огласним таблама јединица локалне самоуправе Топличког округа бити истакнута обавештења да ће у ПСС-у Прокупље и свим одељењима за пољопривреду јединица локалне самоуправе Прокупља, Блаца, Житорађе и Куршумлије пољопривредници моћи да добију сву неопходну помоћ око регистрације и обнове регистрације пољопривредних газдинстава.

-Имаћемо низ саветодавних активности у сарадњи са локалним самоуправа Топличког округа кроз групне методе рада, трибине и предавања, где ћемо упознати пољопривредне произвођаче са уписом и обновом газдинстава у регистар, истиче Тонић и позива произвођаче да се обрате у ПСС Прокупље ради неопходне помоћи.

СРПКИЊА ИЗ ПРОКУПЉА КОЈА ВОЗИ АУТОБУС ПОСТАЛА ХЕРОЈ У АМЕРИЦИ: Ирена видела босоногог дечака на леденој улици, закочила и урадила нешто ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ СВИ СЛАВЕ!

У ПСС-у такође истичу да је ово обавеза свих произвођача, и да је рок за регистрацију и обнову регистрације, односно промену података од 1. марта до 30. априла.

(ФОТО) ШТА ЈЕ ИСТИНА: Да ли је заиста село БАЦЕ КОД ПРОКУПЉА ЗАТРПАНО СНЕГОМ и да ли нико не чисти?

Све информације могу се добити: ПСС Прокупље, Василија Ђуровића Жарког 13 (027/210-055), Градска управа Прокупља, Одељење за пољопривреду, канцеларија број 21 (027/324-040, локал 121), Општина Житорађа, Одељење за пољопривреду (027/8362-211, локал 112), Општина Блаце, Одељење за пољопривреду, канцеларија број 38 (027/371-079) и Општина Куршумлија, Канцеларија за пољопривреду (027/385-892).

(ProkupljeOnline.com)