(ВИДЕО/ФОТО) Аутобус у Џигољу код Прокупља заглављен у снегу два дана, а онда извучен за десетак минута, узрок незгоде: летње гуме?

Аутобус Ниш-експреса, који је 40 сати био заглављен у прокупачком селу Џигољ, данас је извучен за свега десетак минута.

Председник месне заједнице Баце код Прокупља "дигао на ноге" Град и медије … Али истина је нешто друго…

Прокупље Онлине 发布于 2019年1月11日周五

Како сведоче поједини мештани, све што је требало да се уради је да се узме нека лопата, почисти мало око гума, и толико.

То и није толико страшно, колико је страшно оно што је неколико мештана више пута поновило “аутобус има летње гуме”.

-Гуме нису адекватне, нису зимске. По овом кијамету летње гуме… Аутобус је био заглављен 40 сати, а данас је успео да се извуче за 10 минута. Нико није ни пробао да га покрене, возач је само изашао из аутобуса и отишао. Два дана је био блокиран саобраћај без разлога, каже председник Месне заједнице села Џигољ Иван Марковић.

Помоћник градоначелника Прокупља Владица Младеновић изашао је одмах на терен, како би сазнао шта се догодило.

-Велика неозбиљност. Посао је завршен за десетак минута. Мало је очишћен снег лопатама, и аутобус се без проблема покренуо. Снег се чисти по граду и селима, ту смо за све што буде требало. Међутим, кад су овакве ситуације у питању, не знам шта бих рекао. Пут је био блокиран, људи нису могли да пролазе, а све се то десило без икаквог разлога, аутобус се покренуо без проблема, истиче Младеновић. Било како било, битно је да је пут сада слободан и да грађани могу несметано да пролазе. Поставља се једно питање: Да ли аутобус заиста по овом кијамету није имао зимске гуме? Ако је то тачно, безбедност грађана је доведена у питање. А онда се намеће још једно питање: Шта треба да се догоди, је л треба неко да погине па да се превозници уозбиље?

 

(ProkupljeOnline.com)

фото/видео : Prva tv

Херој!

Прокупље Онлине 发布于 2019年1月11日周五

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ШТА ЈЕ ИСТИНА: Да ли је заиста село БАЦЕ КОД ПРОКУПЉА ЗАТРПАНО СНЕГОМ и да ли нико не чисти?