ИЗВРШИТЕЉИ УСРЕД ЗИМЕ ИЗБАЦУЈУ НА УЛИЦУ ПОРОДИЦУ С ДЕЦОМ: Узели им кућу од 100.000 евра, ПА ЈЕ ПРОДАЛИ УПОЛА ЦЕНЕ рођаку са којим се суде?!

Гордани и Браниславу Ћитићу из Ужица после спора око деобе имовине извршитељи одузели кућу и продали је упола цене од процењене, и то њиховом рођаку са којим су се судили око наследства?! Сад чекамо да дођу и избаце нас са децом на улицу по овој хладноћи, каже Гордана Ћитић.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ УЖАСА У ШАПЦУ: Комшије пронашле обезглављено тело, ГЛАДАН ПАС ОТКИНУО ГАЗДИ ГЛАВУ?!

Спремни смо!

Posted by Прокупље Онлине on Петак, 11. јануар 2019.

Брачном пару Ћитић из Ужица извршитељи су после спора око деобе имовине узели кућу процењену на 100.000 евра, продали је за 50.000 евра, и сада их са двоје деце усред зиме избацују на улицу! Што је најгоре, њихова кућа је упола цене продата управо рођаку са којим су се судили око наследства.

Бранислав и Гордана Ћитић тврде да су жртве велике преваре и, како кажу, сад чекају да им извршитељи сваког часа закуцају на врата и избаце их напоље на дебели минус.

СРПКИЊА ИЗ ПРОКУПЉА КОЈА ВОЗИ АУТОБУС ПОСТАЛА ХЕРОЈ У АМЕРИЦИ: Ирена видела босоногог дечака на леденој улици, закочила и урадила нешто ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ СВИ СЛАВЕ!

(ФОТО) Ово су касапини из Смедерева: Санела и Родољуб раскомадали Милана из Куршумлије и бацили у канал!

Председник Удружења “Ефектива” Дејан Гавриловић каже за Информер да, нажалост, у Закону о извршењу не постоје ограничења за исељавање, чак ни лошим временским условима.

– Страшно је што је једна породица остала без крова над главом и што је кроз овакав процес све изгубила. Нажалост, након решења, они имају право да траже одлагање исељења за неки краћи рок. Међутим, када дође до тог тренутка и када им покуцају извршитељи, није важно да ли је напољу киша, снег, лед или минус, они морају да изађу напоље. Такви изузеци постоје само када је у питању сечење струје зими, и то под условом да је у кући дете, болесна или непокретна особа – објаснио нам је Гавриловић.

Махер за лицитације

Агонија Ћитића почела је пошто никако нису могли да се договоре са Браниславовим ујаком око поделе породичне куће.

– Ми у нашој кући живимо већ 30 година, ту су нам и деца рођена, али се након свег тог времена појавио ујак мог супруга Бранислава, Зоран Никачевић из Велике Британије, са тврдњом да му припада трећина наше некретнине. Покушали смо да се договоримо са њим, али он је одбијао сваки наш предлог. Запретио је да ће нас натерати да продамо кућу на лицитацији и упозорио нас да је прави махер за те ствари. Испоставило се да је, нажалост, био у праву – каже Гордана Ћитић и описује како су она и њен супруг остали без крова над главом:

Од детаља касапљења Милана у Смедереву припашће вам мука, а понашање ухапшених ће вас шокирати!

Без милости

– Нисмо постигли договор ни пред судом, па је пресуђено да наша кућа буде продата на лицитацији. Процењена је на око 100.000 евра, односно тачно 12.491.000 динара. Од те суме, после продаје ми смо били дужни да рођаку исплатимо трећину, дакле 33.000 евра. Прва лицитација није успела, па је на другој кућа продата за 50 одсто од првобитне цене. Међутим, били смо шокирани када се тада као једини купац појавио управо рођак са којим смо били у спору. Уплатио је 6.247.000 динара, што је око 50.000 евра и постао власник наше куће. Од те суме, како смо схватили, биће му враћена “његова трећина”, односно оних 33.000 евра. Нама треба да уплати остатак, 17.000 евра, од чега се још одузимају извршитељски и судски трошкови.

Гордана каже да нема никакву сумњу да су њихов рођак и извршитељи били у дослуху.

– У питању је класична превара, јер нам је кућа продата упола цене и то човеку са којим смо били у спору. Притом, висина његовог дела рачуната је према процењеној, а не према реалној цени по којој је кућа продата. Ако све буде како пише у папирима, он ће практично постати власник наше куће за само 17.000 евра. А имао је право тек на трећину власништва?! Како је то могуће и који закон тако нешто дозвољава – пита се Гордана.

Што је најгоре, Ћитићима је 31. децембра стигао допис да је Зоран Никачевић званично постао власник куће и сада чекају да их иселе.

– На том папиру пише да треба да пошаљемо број рачуна на који ће нам уплатити остатак новца и да имамо осам дана да се иселимо. Зар је могуће да неко може тек тако да избаци на улицу породицу са ћерком студенткињом и сином средњошколцем. И то по овој зими и снегу. Ми немамо куд и не знамо где ћемо када извршитељи дођу и затраже нам да се иселимо. А то може да се деси сваког момента – очајна је Гордана Ћитић.

Извршитељ Доганџић без коментара
Екипа Информера покушала је да ступи у контакт са извршитељем Ђорђем Доганџићем, који је водио цео овај случај. Међутим, он нам се није јављао на мобилни телефон, а у његовој канцеларији кратко су нам поручили:
– Не можете добити изјаву од њега. Он тренутно није ту.

ВАНРЕДНО СТАЊЕ ПРОГЛАШЕНО у шест општина у Србији: Путари на терену, ПРЕСТАНАК ПАДАВИНА ПОСЛЕ ПОДНЕ

ТУГА ДО НЕБА!

Posted by Прокупље Онлине on Петак, 11. јануар 2019.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ујутру ће СВЕ ДА ПУЦА ОД МРАЗА! Још сутра да ИЗДРЖИМО ХЛАДНОЋУ па стиже мало ЛЕПШЕ ВРЕМЕ

НАТО ПОНОВО ПРЕТИ РУСИЈИ: ОВО ВАМ ЈЕ ПОСЛЕДЊА ШАНСА, ИМАТЕ РОК ДО 2. ФЕБРУАРА! СПРЕМНИ СМО И НА ВОЈНЕ МЕРЕ због кршења Споразума о нуклеарним ракетама!

(ВИДЕО) “Србија позива на инвазију” ХАРАДИНАЈ ЗАКУКАО! Уплашила га песма СРПСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА о КиМ

БОРБА ЗА ЖИВОТ МАЈКЕ И БЕБЕ НАКОН НЕСРЕЋЕ: Погинуо мушкарац, трудница тешко повређена, лекари је ПОРОДИЛИ ЦАРСКИМ РЕЗОМ

ЗАТРПАЋЕ НАС! ДАНАС ЈОШ ОД 10 ДО 20 ЦМ СНЕГА: Највиша дневна до 1 степен, од недеље топлије, чак до 5 У ПЛУСУ

(ФОТО/ВИДЕО) СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД КРУШЕВЦА! Једна особа погинула, ТРУДНИЦА ТЕШКО ПОВРЕЂЕНА, лекари јој се боре за живот!

МИЛАН ИЗ КУРШУМЛИЈЕ НЕСТАО ПРЕ НОВЕ ГОДИНЕ, ЊЕГОВО ТЕЛО ПРОНАЂЕНО У ДЕЛОВИМА КОД СМЕДЕРЕВА?! Кренуо у Швајцарску, па га пресрели, убили и исекли!

Велики СНЕЖНИ ТАЛАС само што није стигао! УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА: Србија ће преко ноћи бити ЗАВЕЈАНА

ИЗНЕНАДНИ ПОКРЕТ КФОР-а НА КОСОВУ: Оружане снаге се распоређују на северу покрајине! Војници спремни, без најаве заузимају положаје!

(ВИДЕО) ДА СЕ НАЈЕЖИШ! Христе Боже грмело Бања Луком!ОРИЛА СЕ МОЋНА песма српских синова у славу КОСОВСКИХ ЈУНАКА!

извор: informer.rs / J. M.

фото: informer

Један коментар у “ИЗВРШИТЕЉИ УСРЕД ЗИМЕ ИЗБАЦУЈУ НА УЛИЦУ ПОРОДИЦУ С ДЕЦОМ: Узели им кућу од 100.000 евра, ПА ЈЕ ПРОДАЛИ УПОЛА ЦЕНЕ рођаку са којим се суде?!

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.