ПСС Прокуље: Регистрација и обнова регистрације у интересу пољопривредника

Прва овогодишња трибина о новом Правилнику о упису у регистар и обнови регистрације пољопривредних газдинстава, додели субвенција и подстицајних средстава, ИПАРД програму, мерама аграрне политике Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и мерама за унапређење пољопривреде на територији Прокупља одржана је у Великој Плани, у организацији Пољопривредне стручне службе Прокупље.

Предавање је изазвало велико интересовање пољопривредника из Мршеља, Горње и Доње Бреснице, Меровца, Велике Плане и других околних села.

Прокупље Онлине 发布于 2019年1月15日周二

(ФОТО) Топличани одушевљени организацијом дочека српске Нове године у Прокупљу, Град: Хвала публици и извођачима, Цоби и Гале: Било је дивно

Да би се применила нова научна достигнућа и технологије, производила здрава, квалитетна и безбедна храна, пољопривредници морају бити упознати са мерама аграрне политике на државном и локалном нивоу, захтевима тржишта, и зато су неопходна оваква предавања, трибине и стручна саветовања.

-Велика Плана са околином је познат воћарски крај, посебно када је у питању производња вишње, шљиве и грожђа. Овде су људи вредни и желе да стичу нова знања, како би унапредили своју производњу и остварили добит од свог рада, рекао је он и додао да стручну помоћ пољопривредници могу добити од саветодаваца у ПСС и Одељењу за пољопривреду у Прокупљу.

(ФОТО) Руководство Града Прокупља обишло околна села: Ситуација под контролом, сви путеви проходни!

Вршилац дужности директора ПСС, Дејан Тонић, говорио је о изменама и допунама Правилника за регистрацију и обнови регистрације пољопривредних газдинстава.

-У интересу сваког пољопривредника је да региструје своје газдинство. Да би могао да конкурише за доделу субвенција, подстицајних или бесповратних средстава, потребно је да пољопривредник буде регистрован, рекао је Тонић и додао да пољопривредници, који у претходне две године нису обнављали своја газдинства, ове године би требало то да ураде.

Прокупље Онлине 发布于 2019年1月16日周三

Успех полиције у Прокупљу: Смањен број кривичних дела, стање јавне безбедности стабилно

Регистрација и обнова регистрације трајаће од 1. марта до 31. арила, а помоћ у попуни потребне документације пружаће запослени у ПСС и Одељењу за пољопривреду у Прокупљу.

Саветодавац у ПСС, Снежана Јовић, говорила је о ИПАРД програмима који се финансирају из фондова Европске уније.

-Осим националних и локалних извора финансирања, пољопривредници за развој и унапређење пољопривреде могу да аплицирају и код међународних фондова, односно преко ИПАРД програма, каже она и додаје да само регистрована пољопривредна газдинства, на основу пројеката, могу остварити подстицајна средства или субвенције.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ускоро изградња канализационе мреже Нова Божурна-Белољин

Весело на дочеку српске Нове године у Прокупљу, грађане забављали Цоби и Кербер

Бојан Пећаранин из Куршумлије нови тренер ОФК Топличанин

Споменици културе из Куршумлије део пројекта „Платформа за 3Д дигитализацију непокретних културних добара Србије“

ЈКП ХАМЕУМ: Почело чишћење снега са споредних улица у граду и селима, ситуација под контролом

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име