Милош Симић први до Часног крста у Прокупљу

Поводом великог хришћанског празника Богојављења, на реци Топлици одржано је пливање за Часни крст, које је организовала Црквена општина Прокупље и Удружење „Бог се јави“.

За часни крст пливало је 15 пливача из Прокупља, Блаца и Житорађе.

УХАПШЕНИ СИРИЈЦИ У ПРОКУПЉУ Обили подрум и покрали ствари

Часни крст ове године освојио је 21-годишњи студент Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија у Прокупљу Милош Симић из Блаца.

Успешна година Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу

-Данашњи дан памтићу целог живота. Освојити Часни крст поводом великог хришћанског празника је нешто што се не може описати, изјавио је наког трке победник Симић који се, и поред изузетно хладне воде, одлучио да учествује у овој традиционалној манифестацији.

Каже да је на наговор својих другара одлучио да учествује у овогодишњем пливању и да и наредне године планира да буде учесник ове лепе и традиционалне манифестације.

Старешина цркве Свети Прокопије, Ненад Илић, каже да је пливање за Часни крст леп православни обичај.

(ФОТО) Анкета грађана: Дочек српске Нове године на Тргу Топличких јунака памтићемо дуго, дуго…

-Пливање за Часни крст није присутно само у српском народу. На овај празник пливају и Руси, Бугари, Грци и сви православни верници, изјавио је Илић и додао да су такмичари својим учешћем показали љубав према својој вери.

Уручујући награду победнику Милошу Симићу, градоначелник Прокупља Александар Симоновић се захвалио организаторима манифестације.
-Честитам свим учесницима данашње манифестације. Без обзира на временске услове, ови млади момци показали су велику храброст и одважност да пливањем за Часни крст обележе велики хришћански празник, рекао је Симоновић.

Љубав и пажња: Добар крај прошле и почетак ове године у Дому за смештај и негу старих лица у Прокупљу

Председник Удружења „Бог се јави“, Александар Драмићанин, подвукао је да су они учинили максималне напоре да обележе овај празник.

-На реци Топлици, код Грчког млина, организовали смо пливање због тога што је дебљина леда на језеру Растовница износила 40 центиметара. Хвала свим такмичарима који су пливали, за мене су сви победници, каже Драмићанин, који се захвалио цркви Светог Прокопија што што им је помогла да се организује једна оваква манифестација.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

(ФОТО) Слетао аутобус у Балиновцу код Прокупља, нема повређених

(ФОТО) Дом ученика организовао тестирање матураната у Прокупљу

ПСС Прокуље: Регистрација и обнова регистрације у интересу пољопривредника

 

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име