Грађанима Прокупља на увид нацрт Плана детаљне регулације Привредне зоне “Хисар”

Градска управа Прокупља, Одељење за урбанизам, стамбено-комуналне делатности и грађевинарство даје на јавни увид нацрт Плана детаљне регулације Привредне зоне “Хисар”, која ће се градити у  Прокупљу, саопштили су данас из Одсека за односе са јавношћу  у Прокупљу.

План детаљне регулације ће бити изложен у просторијама ЈП Дирекција за урбанизам, изградњу и стамбене послове од 1. фебруара до 3. марта ове године.

ОДБОЈКАШИ ЗОВУ ПРОКУПЧАНЕ У ХАЛУ: ВАША ПОДРШКА НАМ ПУНО ЗНАЧИ!

У том периоду, сваког радног дана у преподневним сатима, од 8 до 12 сати, сви заинтересовани Прокупчани имаће могућност да се упознају са детаљима изградње Привредне зоне “Хисар”.

Током презентације, грађани ће имати прилику да им стручни сарадници дају основна обавештења о изложеним планским решењима.

У циљу приближавања и упознавања јавности са планом изградње Индустријске зоне, која је од великог друштвено-економског значаја за Прокупчане, 4. марта, у згради Градске управе, са почетком у 12 сати, одржаће се и јавна презентација тог планског документа. Након презентације, биће одржана и јавна седница Комисије за јавни увид.

Александар Симоновић приредио пријем за делегацију Спортског савеза Србије: Штефанек у Прокупљу

Том приликом, грађани и представници предузећа који су током  јавног увида поднели писане примедбе, могу присуствовати  седници и усмено их образложити, каже се у саопштењу Одсека за односе са јавношћу Града Прокупља.

Подсећамо, Влада Србије, на седници одржаној у Прокупљу, у октобру месецу прошле године, дала је подршку за реализацију више пројеката, међу којима је и изградња Индустријске зоне “Хисар”, што ће омогућити привредни развој града у наредном периоду.

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић тада је рекао да се ради о једном од најважнијих пројеката, који ће омогућити привредни препород Прокупља и отварање нових радних места.

“БЕБИ БУМ” РЕКОРДАН број рођених беба у Прокупљу

Влада Републике Србије је из својине Републике пренела у својину Општине 16 хектара земљишта, на коме ће се формирати нова Индустријска зона, која ће бити веома привлачна за инвеститоре.

-Изузетан саобраћајни положај, магистрални пут Ниш-Приштина, аутопут Ниш-Драч-Петља на 300 метара од Индустријске зоне, то је  оно што ће, верујем, привући стране инвеститоре да улажу у Прокупље, што ће препородити цео топлички крај, каже Симоновић.

Он је истакао да је за опремање Индустријске зоне Влада Србије обезбедила близу 491 милион динара.

Бесплатне карте за прокупачке средњошколце-поклон Дома културе

-Влада Републике Србије, која нас је захваљујући ангажовању нашег народног посланика доц. др Дарка Лакетића подржала да добијемо статус града, залаже се да Прокупље добије модеран изглед, рекао је Симоновић.

Он је подвукао да ће Прокупље, захваљујући томе, сада бити адекватно сагледано и да ћемо у најскорије време постати и град са великим бројем запослених.

-Верујем да ће нам се ускоро то и остварити, изградњом нове Индустријске зоне „Хисар“, закључио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Запослени у Туристичко спортској организацији Прокупље успешно завршили обуку из прве помоћи

Црвени крст Прокупље: Анкета и предавања за средњошколце о штетности дуванског дима

Обука младих за потребе привреде

Ловачко удружење Топлица због снега обезбедило храну за дивљач

Одржан састанак Савета Топличког управног округа у Прокупљу, бољи рад локалних самоуправа-бољи живот грађана

Светосавски бал за просветне раднике: Просветари се забавили али и били хумани

 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here