Лекари три пута враћали Невену кући? ОВО ЈЕ ДЕВОЈКА КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА ОД ГРИПА У НИШУ

Лекари је нису на време упутили на пулмологију?

АКО ИЗГУБИМО ПОДРШКУ АМЕРИКЕ, ИЗГУБИЋЕМО СВЕ! Весељи плаче и тражи од Харадинаја да укине таксе

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月3日周日

Игор Стаменковић, момак Невене Маргетић (27) из Ниша која је преминула од последица грипа типа АХ1Н1 каже да сматра да су лекари нишке Хитне помоћи направили пропуст јер је нису на време упутили на пулмологију, већ тек након четвртог доласка, после неколико дана када јој се стање већ погоршало.

МИНИСТАРКА КРШИ ЗАКОН! Зорана се вози у аудију са забрањеним блинкерима

Директор Завода за хитну медицдинску помоћ у Нишу Славољуб Живадиновић, пак, сматра да су лекари ове установе поступали стручно и по прописима, а да је пацијенткиња после првог доласка, требало да се сутрадан јави свом изабраном лекару, а не да настави да наредних дана долази у Хитну помоћ.

Невена је по Игоровим речима прве симптоме озбиљне респираторне инфекције добила 19. јануара – повишену температуру и гушење, након чега су се први пут јавили на преглед у Завод за хитну медицинску помоћ у Нишу.

Клинички центар Ниш / фото : GoogleStreetView

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ХОРОР У ЦЕНТРУ НИША! Лешеви труле ван хладњаче, извађени органи спаковани у кесе и кутије… ЈЕЗИВИ ПРИЗОРИ НА СВЕ СТРАНЕ

– Лекар је у Хитној помоћи прегледао, након тога преписао лек „парацетамол“ и послао кући. Пошто је њој бивало све горе, сутрадан смо опет дошли у Хитну помоћ на преглед, а како се стање није побољшавало, јавили смо се и 21. јануара, али смо и тада добили исту терапију. После два дана опет смо се јавили у Хитну помоћ јер јој се стање погоршавало, тада је већ било доста лоше. Дисала је тешко, била је критично. Тек када смо четврти пут дошли у Хитну помоћ, њиховим санитетом Невена је одвезена на Клинику за пулмологију, где су доктори максимално брзо реаговали. Одатле је упућена на Инфективну клинику – истиче Стаменковић.

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月3日周日

Он напомиње да никакве замерке нема на рад лекара Клинике за пулмологију и Инфективне клинике, јер су дали све од себе да покушају да спасу Невену, али је нажалост преминула.

– Да су јој у Хитној помоћи дали упут одмах после првог доласка, до свега овога можда не би дошло – сматра Игор.

Директор Хитне помоћи Славољуб Живадиновић објашњава да нема пропуста у поступању лекара Хитне помоћи.

фото: facebook

– У тренутку када се први пут пацијенткиња јавила у хитну помоћ, она није била угрожена. Добила је прву помоћ, значи требало је да се јави сутрадан свом изабраном лекару, а не да и наредних дана настави да долази у Хитну помоћ. Тамо би јој он можда дао упут за лабораторију, дијагностику… Ми у Хитној немамо ни рендген апарате, ни лабораторије као Дом здравља. Што се тиче стручности, нема дилеме око тога да лекар Хитне помоћи није направио стручну грешку. После посете Хитној помоћи, ви сте у обавези да се јавите изабраном лекару – наглашава Живадиновић.

Он објашњава да је нишка Хитна помоћ прва у Србији почела да ради процену степена хитности.

ПОТРВЂЕНО ИЗ СУДА У НИШУ: Возач који је изазвао несрећу код Дољевца ће се бранити са слободе

– Ургентни случајеви се збрињавају одмах у амбуланти. Анализом смо утврдили да је од свих пацијената који дођу око 5 одсто хитно а 2,5 одсто ургентно. Ти ургентни се збрињавају одмах без икаквог одлагања – објашњава Живадиновић.

Директор Инфективне клинике проф. др Миодраг Врбић рекао је за Блиц да је смрт пацијенткиње наступила услед респираторне инсуфинцијенције, односно јер је због грипа дошло до отказивања рада плућа. Пацијенткиња није била хронични болесник и грип је био лабораторијски потврђен. Према речима Врбића, на Инфективној клиници налази се још седам пацијената оболелих од грипа АХ1Н1 који су прикључени на машине за дисање.

НАРОД РЕКАО СВОЈЕ!

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月2日周六

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СПРЕМА ЛИ НАМ СЕ АМЕРИЧКИ СЦЕНАРИО? Србији прете ЕКСТРЕМНИ температурни удари!

СВЕ ГЛЕДАЛО ЗОРАНОВО ДЕТЕ (13)! Ухапшен Србин на Јарињу, под оружаном пратњом одведен у Пећ

Путин победио Амере! Србији 100 милиона евра профита од најважнијег стратешког пројекта у последњих 30 година

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СТРАВИЧАН ПРИЗОР: Ово је тренутак када се Бабићев возач закуцава у “опел астру”!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) НОВИ СНИМАК ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА У СУБОТИЦИ! Дечак друга ШУТНУО У ГЛАВУ ИЗ ЧИСТА МИРА, остали мирно посматали!

ПАЛА ЛЕКАРКА И ДИЛЕР! НАРКОМАНИМА УВАЉИВАЛИ ТРОДОН И ТРАМАФОРТ: Велика акција полицје у Нишу!

АМЕРИ ЋЕ ПОПИТИ РУСКУ РАКЕТУ! ДИРЕКТНО СА КУБЕ! Путин спремио одговор: Отварање ВОЈНЕ БАЗЕ пред вратима САД!

Кренула на сахрану, па погинула: Страшна судбина жене коју је усмртио возач Зорана Бабића

ЗОРАН БАБИЋ ПОДНОСИ ОСТАВКУ!

За викенд до 17 степени, а за Србију стигло НОВО УПОЗОРЕЊЕ! Следи невероватан ПРЕОКРЕТ!

извор: Blic/Alo/govorisrbija.rs

фото: Nevena Margetic, Facebook

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име