Скулптуре од картона део истраживачког рада: Самостална изложба у Галерији „Божа Илић“

Милена Вукајловић из Куршумлије, докторанд Мегатренда у Београду, приредиће за Прокупчане самосталну изложбу скулптура и цртежа под називом „Структура енергија“.

Изложба је заказана за уторак, 12. фебруар, у Галерији „Божа Илић“, у 13 сати.

ПСС Прокупље: Јавни позив за доделу подстицајних средстава из ИПАРД програма

-Сва моја дела, која ће посетиоци моћи да виде када изложба буде отворена су врста експеримента и део истраживачког рада у оквиру мог докторског пројекта. Скулптуре су од картона, а рад са овим материјалом је био изазов за мене. Било ми је интересантно да се играм док радим на промени структуре овог материјала, рекла је аутор Вукајловић и објаснила да је мотив изложбе дрво, а да поставку чини више од 20 дела.

Пуне руке посла за лекаре прокупачке Хитне помоћи за викенд

Она је позвала љубитеље сликарства да дођу на отварање њене изложбе и заједно са њом уживају у делима која подсећају на безбрижност и игру.

Ово је Милени Вукајловић, шеста по реду самостална изложба, али прва у Прокупљу. До сада је, како каже, излагала у Београду, Грачаници и Куршумлији. Учествовала је и на бројним колективним изложбама и колонијама. Радо се сећа Ликовне колоније „Божа Илић“ 2015. године, која је одржана на Грепцу.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокупчанка Снежана Милојевић добитник награде „Иницијал“

Грађанима Прокупља на увид нацрт Плана детаљне регулације Привредне зоне “Хисар”

 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here