ВЕРЕНИК НЕВЕНЕ МАРГЕТИЋ (26) ИЗ НИША КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА ОД ГРИПА КРИВИ ЛЕКАРЕ ХИТНЕ: Долазили смо 4 пута, рекао сам да је критично, а он мени ТУЖИ МЕ! А ЕВО ШТА КАЖУ ИЗ ХИТНЕ

Нишлијка Невена Маргетић (26), преминула је у суботу од вируса АХ1Н1. Њен вереник Игор Стаменковић оптужује лекаре Хитне помоћи да нису реаговали на време, као и да је она три пута долазила у критичном стању, али јој нису помогли. Из Хитне помоћи наводе да је у току контрола инспекције којом ће се утврдити шта се тачно догодила.

Уколико почне рат ОВЕ ЗЕМЉЕ морају да стану на страну Русије

Ко је одговоран за смрт ове девојке?

Posted by Прокупље Онлине on Недеља, 03. фебруар 2019.

Планирала је са својим вереником породицу, а прерана смрт зауставила све наде да се то оствари. Нажалост, раније је остала без оца и мајке тако да је поред вереника имала само брата.

Њен вереник, Игор Стаменковић каже да је обожавала децу и да јој је пород био највећи сан.

ЗАПАДНА СРБИЈА У ПРИПРАВНОСТИ! Излиле се Морава и Бјелица, БУЈИЧНИ ТОКОВИ У ПОРАСТУ!

– Вирус није у почетку у Хитној помоћи лечен како би требало и када је узео маха, касније лекари нису могли ништа да учине. Ми смо три пута били у Хитној помоћи и поред мог настојања да је Невена у критичном здравственом стању што је могло да се види, један од лекара је онако ноншалантно хтео да је лечи антибиотицима. Ја имам сву документацију у ком се стању Невена налазила и како је третирана у Хитној помоћи – прича Игор.

фото: AP/ILUSTRACIJA

Он каже да је једног дана имао лично контакт са директором Хитне помоћи где је изнео примедбу на лекара који није адекватно лечио Невену.

ПОВИШИЦА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Повећање пензија биће 6 одсто, а ево и од КАДА

– Изнео сам примедбу на тог лекара и на његово бахато понашање, а директор ми каже “Ја сам против тог човека водио три дисциплинска поступка и не могу му ништа”. Када сам се жалио том лекару, када сам указивао на њено критично стање, он је рекао: “Узми, тужи ме!”. Био сам у шоку као што сам и сад јер стало ми је да се девојка излечи, а не да се тужакам. Имам и сведоке када ми је и директор рекао да да га тужим. Огромна трагедија нас је задесила и ја стварно сада планирам да подбнесем тужбу, али да ли ће то бити против лекара или Хитне помоћи, то ће адвокат да процени, али у сваком случају, таква бахатост не сме више да се догоди да људи не би губили животе због нестручних лекара. На другој страни, доктори са плућног одељења и са Инфективне клинике су заиста дали све од себе да опораве Невену, али то је у почетку нелечено како би требало тако да они нису могли ништа да учине – рекао је Игор Стаменковић.

Он каже да је скрхан од бола јер је остао без вољене особе.

фото: PRIVATNA ARHIVA

На Инфективној клиници оболелих од овог вируса је било осам особа. Поред Невене преминуо је од вируса и професор географије (62). До недеље је од шест преосталих пацијена, петоро било на апаратима за дисање.

ПОТРВЂЕНО ИЗ СУДА У НИШУ: Возач који је изазвао несрећу код Дољевца ће се бранити са слободе

Горан Митровић, заменик директора Инфективне клинике у Нишу у недељу је рекао да се старост пацијената креће од 43 до 75 година.

Posted by Прокупље Онлине on Недеља, 03. фебруар 2019.

– Невена је оболела 20. јануара. Три дана касније је примљена на пнеумофизиологији и одмах истог дана је пребачена на Интензивну негу због инсуфицијента оба плућна крила. Имала је обострану упалу плућа. Истог дана је стављена на респиратор. Након тога је била стално праћена, имала је високу температуру да би последња два дана била на дијализи јер су јој и бубрези отказали. Она није била хронични болесник – испоричао је тада Митровић.

Контрола Здравствене инспекције у Хитној помоћи у Нишу

Славољуб Живадиновић, директор Хитне помоћи у Нишу каже да је у току дана Здравствена инспекција вршила наџор документације.

фото: PRINTSCREEEN

– Након ове инспекције, Комисија о контроли квалитета ће донети одлуку о евентуалним пропустима запослених у заводу. Неки медији су извукли из контекста моју изјаву и испало је да сам рекао да код нас апсолутно нема пропуста. Ми смо све учинили да људску грешку, људски фактор сведемо на минимум, али очигледно да је тешко. На другој страни, Хитна помоћ помаже тренутно, а одлазак код изабраног лекара је након тога неопходна. Тај изабрани лекар има ваш картон, и он има увид у здравствено стање пацијента. Када човек сваки дан долази у Хитну, он наилази сваки пут на другог лекара који нема увид у то претходно стање – прича Живадиновић.

АКО ИЗГУБИМО ПОДРШКУ АМЕРИКЕ, ИЗГУБИЋЕМО СВЕ! Весељи плаче и тражи од Харадинаја да укине таксе

Он каже да је Невенина смрт заиста велика трагедија.

– Изабрани лекар има право и да вам промени терапију и слично. Лекар у Хитној помоћи нема могућност да уради контролни преглед. Екипе раде дан или два па три дана не раде тако да никад исти лекари нису ту. Испало је да сам рекао да нема пропуста, не. Тиме да ли је било или не, бавиће се Комисија за контролу квалитета рада. Ми на сваку пријаву реагујемо у оквиру куће, а поготову када то дође до заштитника пацијентових права. То нам је и обавеза. На то што кажете, да ће се поднети тужба, могу да кажем да би свако требало да користи своја права – истиче Живадиновић.

Posted by Прокупље Онлине on Недеља, 03. фебруар 2019.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МИНИСТАРКА КРШИ ЗАКОН! Зорана се вози у аудију са забрањеним блинкерима

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ХОРОР У ЦЕНТРУ НИША! Лешеви труле ван хладњаче, извађени органи спаковани у кесе и кутије… ЈЕЗИВИ ПРИЗОРИ НА СВЕ СТРАНЕ

СПРЕМА ЛИ НАМ СЕ АМЕРИЧКИ СЦЕНАРИО? Србији прете ЕКСТРЕМНИ температурни удари!

СВЕ ГЛЕДАЛО ЗОРАНОВО ДЕТЕ (13)! Ухапшен Србин на Јарињу, под оружаном пратњом одведен у Пећ

Путин победио Амере! Србији 100 милиона евра профита од најважнијег стратешког пројекта у последњих 30 година

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СТРАВИЧАН ПРИЗОР: Ово је тренутак када се Бабићев возач закуцава у “опел астру”!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) НОВИ СНИМАК ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА У СУБОТИЦИ! Дечак друга ШУТНУО У ГЛАВУ ИЗ ЧИСТА МИРА, остали мирно посматали!

ПАЛА ЛЕКАРКА И ДИЛЕР! НАРКОМАНИМА УВАЉИВАЛИ ТРОДОН И ТРАМАФОРТ: Велика акција полицје у Нишу!

АМЕРИ ЋЕ ПОПИТИ РУСКУ РАКЕТУ! ДИРЕКТНО СА КУБЕ! Путин спремио одговор: Отварање ВОЈНЕ БАЗЕ пред вратима САД!

извор: (Kurir.rs/M.S.)

фото: Privatna Arhiva

Један коментар у “ВЕРЕНИК НЕВЕНЕ МАРГЕТИЋ (26) ИЗ НИША КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА ОД ГРИПА КРИВИ ЛЕКАРЕ ХИТНЕ: Долазили смо 4 пута, рекао сам да је критично, а он мени ТУЖИ МЕ! А ЕВО ШТА КАЖУ ИЗ ХИТНЕ

  • 4. фебруара 2019. at 22:55
    Permalink

    Džaba tužba protiv lekara, oni će uvek naći opravdanje za svako nesavesno lečenje. Vodićete bitku protiv titana, njima niko ništa ne može, na žalost. I nijedan lekar neće nikada posvedočiti protiv svog kolege, i to je činjenica, tužba je unapred izgubljena. Na kraju će još i tužitelj ispasti kriv! Pojedini lekari jednostavno nemaju savest.

    Одговори

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.