Јавни увид у План управљања Спомеником природе „Пребреза“ у ЈКП “Хамеум”

ЈКП „Хамеум“ обавештава јавност да ће у периоду од 7. фебруара до 8. марта у овом предузећу бити изложен на јавни увид План управљања Спомеником природе „Пребреза“ за период 2019-2028.

КУД „Абрашевић“ уписује нове чланове

У циљу обезбеђења учешћа јавности, ЈКП „Хамеум“ позива заинтересоване да писаним путем доставе евентуална мишљења, примедбе и предлоге који се односе на креирање Плана, најкасније до 6. марта.

Увид у предлог Плана управљања Спомеником природе „Пребреза“ се може остварити сваког радног дана од 10 до 14 часова, у ЈКП „Хамеум“, улица Василија Ђуровића Жарког бр. 1.

Ниво Топлице низак за ово доба године

Истовремено, ЈКП „Хамеум“ обавештава јавност, као и заинтересоване органе и организације, да ће јавна расправа о предлогу Плана управљања Спомеником природе „Пребреза“ бити одржана 11. марта, у 11 часова, у канцеларији Службе за заштићена подручја бр. 9 у предузећу.

Споменик природе „Пребреза“

Палеонтолошки локалитет „Пребреза“ заштићено је природно добро као Споменик природе са првом категоријом заштите. Налази се на локацији удаљеној око 25 километара од Прокупља и једино је палеонтолошко налазиште у Србији које је стављено под заштиту Уредбом Владе РС 2009. године, као заштићено природно добро од изузетног значаја.

Због такси на КиМ не могу уручити поклоне деци ометеној у развоју

Локалитет представља налазиште неоспорне научне и едукативне вредости управо због доступности посматрања и могућности непосредног проучавања палеонтолошких остатака.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Министар Зоран Ђорђевић уручио сертификате полазницама обуке ткања, нецања и веза, градоначелник Александар Симоновић: завршили смо важан посао

Уручењем сертификата, КОЦ „Топлица“ успешно спровео обуку кројења и шивења

(ФОТО) ЈЕДАНАЕСТА ПОБЕДА У НИЗУ: ОК ТОПЛИЧАНИН НЕЗАУСТАВЉИВ!

Епидемиолог Цветановић: У Прокупљу грип под контролом, број оболелих уобичајен за ово доба године

ЖФК “Крстарица” постао ЖФК „Топличанин“

Скулптуре од картона део истраживачког рада: Самостална изложба у Галерији “Божа Илић”

ПСС Прокупље: Јавни позив за доделу подстицајних средстава из ИПАРД програма

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име