КУД „Абрашевић“ уписује нове чланове

Културно-уметничко друштво „Абрашевић“ из Прокупља од 3. фебруара уписује нове чланове у свим старосним добима. Заинтересовани љубитељи фолклора и српске народне традиције могу да се пријаве лично у Дому културе од 14 до 20 сати или на број телефона ове установе 027/321-002.

Ова фолклорна секција на врло стручан и квалитетан начин ради са својим члановима, о чему сведоче и бројне награде које је КУД „Абрашевић“ освајило на бројним такмичењима и фестивалима.

Због такси на КиМ не могу уручити поклоне деци ометеној у развоју

КУД „Абрашевић“ је основано давне 1910. године под називом „Певски збор Југбогдан“. Након тога, оно се дели на драмску дружину и певачко-играорско друштво „Југовићи“. Оно 1921. године за своје име одређује име „Раденичко друштво Абрашевић“, под којим ради и данас.

КУД „Абрашевић“ сада у свом саставу има музичку и фолклорну секцију, која се састоји од дечијег, омладинског и ансамбла ветерана. Кроз фолклорну секцију је прошло на стотине чланова, који су Прокупље представљали својим раскошним играчким талентом на бројним фестивалима у нашој земљи и иностранству. Чланови прокупачког КУД-а „Абрашевић“ кроз дружење и игру науче двадесетак сплетова из разних крајева наше земље, које с поносом изводе на наступима код нас и у свету. Поред кореографија, чланови овог фолкорног ансамбла раде и на сценском постављању народних обичаја. На савладавању корака и постављању кореографија са играчима у овој секцији раде организатор фолкорних активности Горан Денић и дугогодишњи аматер и члан КУД „Абрашевић“ Небојша Јовановић.

Уручењем сертификата, КОЦ „Топлица“ успешно спровео обуку кројења и шивења

Своје богато стваралачко умеће чланови КУД „Абрашевић“ до сада су приказали на бројним гостовањима у Швајцарској, Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Македонији, Црној Гори, Бугарској, Аустрији, као и многим градовима у нашој земљи.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Министар Зоран Ђорђевић уручио сертификате полазницама обуке ткања, нецања и веза, градоначелник Александар Симоновић: завршили смо важан посао

(ФОТО) ЈЕДАНАЕСТА ПОБЕДА У НИЗУ: ОК ТОПЛИЧАНИН НЕЗАУСТАВЉИВ!

Епидемиолог Цветановић: У Прокупљу грип под контролом, број оболелих уобичајен за ово доба године

ЖФК “Крстарица” постао ЖФК „Топличанин“

Скулптуре од картона део истраживачког рада: Самостална изложба у Галерији “Божа Илић”

ПСС Прокупље: Јавни позив за доделу подстицајних средстава из ИПАРД програма

Пуне руке посла за лекаре прокупачке Хитне помоћи за викенд

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here