Одлична вест за грађане Србије: ММФ саопштио нове информације о ПОВЕЋАЊУ ПЛАТА И ПЕНЗИЈА

Одлазећи шеф Делегације ММФ-а у Србији Џејмс Руф изјавио је да у Србији има простора за увећање плата и пензија, али под условом да економија настави да расте и жели да постоји бољи оквир за исплату плата у јавном сектору и да се уведе формула за аутоматску индексацију пензија.

ПУТИН РАСПОРЕЂУЈЕ НУКЛЕАРНЕ ПРОЈЕКТИЛЕ НА КУБИ: Да ли нас очекује трећи светски рат?!

Ипак су у питању лекари?

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月5日周二

(ВИДЕО) СНИМАК ЗАПРЕПАСТИО СРБИЈУ! ПЕДОФИЛ НАМАМИО ДЕВОЈЧИЦУ (9) У ЗГРАДУ ПА ПОКУШАО ДА ЈЕ СИЛУЈЕ! Успела да побегне, а тек онда је његово понашање ШОКИРАЛО!

Руф је подсетио да су на почетку спровођења реформи пре четири године плате и пензије смањене, али да су у међувремену увећане, те да грађни данас добијају више него тада.

– Мислим да се са повећањем плата и пензија може наставити, али под условом да економија настави да расте. Желимо да у Србији постоји бољи оквир за плате у јавном сектору и постоји формула за аутоматско индексација пензија, које мора бити у складу са растом привреде – рекао је Руф за РТС.

Према његовим речима, Србија је раније имала велике проблеме када су плате и пензије брже расле од економије и упозорио да то може изазвати фискалну кризу.

БАХТИРИ ПРЕТИ! АКО СЕ ДИРА У МИТРОВИЦУ, БИЋЕ РАТА: Шиптари по сваку цену хоће да ЗАУЗМУ СЕВЕР КОСОВА!

ММФ, лого / фото: Profimedia

ВЕРЕНИК НЕВЕНЕ МАРГЕТИЋ (26) ИЗ НИША КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА ОД ГРИПА КРИВИ ЛЕКАРЕ ХИТНЕ: Долазили смо 4 пута, рекао сам да је критично, а он мени ТУЖИ МЕ! А ЕВО ШТА КАЖУ ИЗ ХИТНЕ

– То морамо да избегнемо. Има простора за раст, али под условима – подвукао је Руф.

Оценио је да су се у последње четири године догодиле велике промене у српској економији, те да је од земље која је имала високи дефицит, чији је јавни дуг растао брзо и све је водило у праву могуће кризе, а данас је Србија земља са стабилном економијом.

– Банке послују на здравим основама, јавне финансије су у бољој позицији, јавни дуг је близу 50 одсто БДП-а и даље опада. Истовремено, уложено је пуно напора у структурне реформе како би предузећа лакше инвестирала, а то значи већи привредни раст и нова радна места. Незапосленост је драстично смањена и износи негде око 11 одсто – указао је Руф.

Наводи да оно што је започето, а није завршено јесу управо структурне реформе, као би пословно окружење за инвестирање у Србији било боље, међу којима су реформе у пореској управи, затим приватизација предузећа, мање учешће државе у јавним предузећима.

Уколико почне рат ОВЕ ЗЕМЉЕ морају да стану на страну Русије

– Видели смо да је у извесној мери смањено учешће државе, смањен је број радних места у јавном сектору, а порастао број радних места у приватном. Имали смо приватизацију државних предузећа, тако да је директно учешће државе смањено, али с друге стране, држава мора да промени своју улогу, да покуша да не управља у економији, већ само да помаже предузећима како би лакше испоштовала прописе – навео је Руф.

Сматра да држава мора да настави са улагањима у јавну структуру која је, каже, стара, те да још много мора уложити у железницу и електродистрибуцију.

У случају потенцијалне економске кризе, о којој се у последње време све више говори, Руф каже да је Србија данас у бољој ситуцији и да је спремна за такав сценарио, али сматра да се таква криза у свету неће догодити.

О свом наследнику који ради као шеф делегације ММФ-а у Албанији, каже да има искуство и да познаје проблеме и питања региона.

ЗАПАДНА СРБИЈА У ПРИПРАВНОСТИ! Излиле се Морава и Бјелица, БУЈИЧНИ ТОКОВИ У ПОРАСТУ!

Испливале мафијашке тајне!

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月5日周二

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОВИШИЦА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Повећање пензија биће 6 одсто, а ево и од КАДА

Лекари три пута враћали Невену кући? ОВО ЈЕ ДЕВОЈКА КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА ОД ГРИПА У НИШУ

ГРИП КОСИ НИШЛИЈЕ! ПОСЛЕ ДЕВОЈКЕ, ПРЕМИНУО И ПРОФЕСОР: Лекари се боре за животе још шесторо! АКО ПРИМЕТИТЕ ОВЕ СИМПТОМЕ, ОДМАХ РЕАГУЈТЕ

Страшна трагедија у Нишу: Девојка умрла од грипа, још седморо критично!

АКО ИЗГУБИМО ПОДРШКУ АМЕРИКЕ, ИЗГУБИЋЕМО СВЕ! Весељи плаче и тражи од Харадинаја да укине таксе

ПОТРВЂЕНО ИЗ СУДА У НИШУ: Возач који је изазвао несрећу код Дољевца ће се бранити са слободе

МИНИСТАРКА КРШИ ЗАКОН! Зорана се вози у аудију са забрањеним блинкерима

извор: Srbija Danas/Kurir

фото: Srbija Danas

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име