РАТНО СТАЊЕ У ОПОЗИЦИЈИ, ВУК: Обрадовића избацити из Савеза, он све време ради за Вучића

Вук Јеремић и Драган Ђилас заратили због Бошка Обрадовића. Први тражи да се Двери избаце из Савеза за Србију и оптужује их да практично раде за Вучића, намерно изазивајући инциденте, попут овог с вешалима, који одбијају бираче. Ђилас је, с друге стране, од оснивање савеза много ближи с Обрадовићем него с Јеремићем и жестоко га брани тврдњама да је он у ствари ударна песница СЗС у борби против власти.

(ВИДЕО) ХАРАДИНАЈ УМЕШАН У НАПАДЕ НА МАДРИД И ЛОНДОН! ШОКАНТНА САЗНАЊА: Обавештајне службе учествују и контролишу шверц дроге на Косову!

НАРОД РЕКАО СВОЈЕ!

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月2日周六

Јеремић и Обрадовић одавно се не трпе, о чему је Српски телеграф у неколико наврата и писао, пре свега зато што Народна странка и Двери циљају исто бирачко дело.

Управо због тога, Јеремић је серију тешких гафова и инцидената у режији лидера Двери и његових људи (погледајте оквир) искористио да покуша једним ударцем да убије две муве: раздвоји Ђиласа и Обрадовића, који су од формирања СЗС иступали заједно, али и наруши ауторитет самог Драгана Ђиласа, ког покушава да истисне са места неформалног вође савеза (иако су формално сви оснивачи једнаки).

– Кретенски потез са доношењем вешала на протест прошле суботе Јеремић је, преко својих људи, већ истог дана покушао да преокрене у своју корист у борби унутар СЗС. Они су инсистирали на томе да су Обрадовић и његови екстремисти баласт за савез и да одбијају људе, а отворено их оптужују и да у ствари раде за власт и Вучића. За сада, Ђилас на то није реаговао, али знајући колико му је кратак фитиљ, наредних дана можемо свашта очекивати – наводи саговорник нашег листа из врха једне од партија које су основале СЗС.

ПУТИН РАСПОРЕЂУЈЕ НУКЛЕАРНЕ ПРОЈЕКТИЛЕ НА КУБИ: Да ли нас очекује трећи светски рат?!

ТВИТЕР ОКРШАЈИ
Ове информације потврђује и чињеница да је у протекла два дана на друштвеним мрежама (а јасно је да то није нимало случајно) покренута кампања у којој многобројни твитераши доказују да је за СЗС боље да утрапи Обрадовића неком другом. За то је искоришћен наговештај могуће коалиције Александра Шапића и ДСС, којима по принципу “бриго моја, пређи на другога” препоручују да узму и Двери.

Предраг Јеремић: Вук хоће по сваку цену да се реши Двери, зато их и оптужује да раде за Вучића

Политиколог Јелена Вукоичић каже да је оног момента кад се формирао савез било јасно да ће се његови лидери временом све више свађати међу собом, јер свако покушава да вуче на своју страну:

– То је потпуно очекивано, а ја не видим никакву политичку корист коју Јеремић или Ђилас имају од Обрадовића. Он је конфликтан човек, са јако мало присталица. Идеолошки ионако немају ништа заједничко, проблем је сада што Обрадовић, чија странка има око два одсто подршке, покушава да преко СЗС присвоји већи број бирача.

Вукоичићева: Чим се формирао савез, било је јасно да ће међусобне свађе временом кулминирати

Вукоичићева додаје да је чудно што су уопште Ђилас, Јеремић и неки други улазили у коалицију са Обрадовићем, јер идеологија Двери, како каже, не да нема везе са њихово, већ је толико екстремна да се чак и неки умерени националисти ограђују од тога што Двери раде.

(ВИДЕО) СНИМАК ЗАПРЕПАСТИО СРБИЈУ! ПЕДОФИЛ НАМАМИО ДЕВОЈЧИЦУ (9) У ЗГРАДУ ПА ПОКУШАО ДА ЈЕ СИЛУЈЕ! Успела да побегне, а тек онда је његово понашање ШОКИРАЛО!

Ипак су у питању лекари?

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月5日周二

ХОЋУ СВОЈ ДЕО!
Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да се не ради о сукобима везаним за одређене потезе Обрадовића, већ о чињеници да и Јеремић и Обрадовић претендују да заузму своју позицију на националној десници:

– Обојица желе да се позиционирају међу национално оријентисаним бирачима и зато међу њима постоји антагонизам. Свесни су да садашња коалиција неће дуго трајати, па би да што већи део тог национално оријентисаног сегмента вежу за своје партије. Природна је конкуренција међу њима, чак и када су формално заједно у савезу.

БАХТИРИ ПРЕТИ! АКО СЕ ДИРА У МИТРОВИЦУ, БИЋЕ РАТА: Шиптари по сваку цену хоће да ЗАУЗМУ СЕВЕР КОСОВА!

фото: Republika

Притвор због вешала
Слободан Глишић, блиски сарадник Бошка Обрадовића, који је био један од организатора доношења вешала на протест у суботу, негирао је то дело на саслушању јуче пред тужиоцем. За њега је предложен притвор, а притвор је одређен малолетном симпатизеру Двери Н. П., који је носио вешала.

Аналитичар Предраг Јеремић, уредник сајта Ембарго, сигуран је да Вук Јеремић не може да гледа Обрадовића и да жели да га уклони из савеза:

– Јеремић проглашава Двери главним кривцима за све инциденте који су се догађали током протеста и тиме хоће да их се реши. У ту сврху и оптужује Обрадовића да све што ради у ствари ради у договору са властима.

фото: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Сагласили се око бојкота, али се посвађали због пара
Представници опозиције успели су да се посвађају и око начина на који би требало бојкотовати парламент. А све се, као и обично, врти око новца…

Док би једни да се одрекну посланичких мандата и плата, тврдећи да се “једино на тај начин могу солидарисати са народом који протестује и зарађују око 200-300 евра месечно”, други ни по коју цену не желе да се одрекну посланичких зарада и осталих привилегија и чак тврде да причу о одрицању од плата форсира СНС.

За потпуни бојкот је Татјана Мацура, чланица трочланог Председништва Странке модерне Србије, настале из покрета Доста је било, која је за Данас рекла да је њена странка колегама из опозиције предложила враћање мандата, јер “прави бојкот подразумева и све оно што иде уз посланички мандат”. Исти став заступају и у ДСС.

С друге стране, лидер Демократске странке Зоран Лутовац поручује да постоји низ могућности како спровести бојкот, али да он буде видљив. Другим речима, да не раде, а да им остану све посланичке привилегије.

ВЕРЕНИК НЕВЕНЕ МАРГЕТИЋ (26) ИЗ НИША КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА ОД ГРИПА КРИВИ ЛЕКАРЕ ХИТНЕ: Долазили смо 4 пута, рекао сам да је критично, а он мени ТУЖИ МЕ! А ЕВО ШТА КАЖУ ИЗ ХИТНЕ

– Посланици су представници грађана и, ако нису у могућности да нормално обављају посао у скупштинској сали, онда могу да делују алтернативно. Причу о враћању мандата и неузимању плата намећу управо напредњаци, који су унизили и маргинализовали парламент – рекао је он, не објашњавајући какве везе напредњаци имају с његовом и платом осталих опозиционара.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже да му је свађа међу опозицијом на ову тему логична, јер је политика ствар новчаних интереса и привилегија, а најмање идеологије и неких општих моралних начела.

– Ништа чудно. Док су били на власти, били су у најразличитијим коалицијама не би ли били на власти, сад су у опозицији и наводно им је драг народ, али драже су им паре и привилегије. Ништа мање или више од тога – оцењује Станковић.

фото: Public

Леви блок: Зашто баш Ђилас брани извршитеље?
Неколико организација и удружења, чланова Левог блока, објавило је отворено писмо организаторима протеста “1 од 5 милиона” због претњи и насилничког понашања њихове редарске службе током скупа одржаног у суботу у Београду. Они тврде да су редари покушали физички да их спрече да се придруже протестној поворци, а подсетили су и да је пре две недеље Драган Ђилас са својим, како наводе, пријатељима, покушао да уклони транспарент са натписом “Јавни извршитељи – приватна пљачка”.

– Тај транспарент је Ђиласу вероватно засметао јер је он био један од челних људи власти која је 2011. донела закон којим су приватни извршитељи овлашћени да људе избацују из њихових домова – истичу из Левог блока.

Ко је одговоран за смрт ове девојке?

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月3日周日

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Уколико почне рат ОВЕ ЗЕМЉЕ морају да стану на страну Русије

ЗАПАДНА СРБИЈА У ПРИПРАВНОСТИ! Излиле се Морава и Бјелица, БУЈИЧНИ ТОКОВИ У ПОРАСТУ!

ПОВИШИЦА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Повећање пензија биће 6 одсто, а ево и од КАДА

Лекари три пута враћали Невену кући? ОВО ЈЕ ДЕВОЈКА КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА ОД ГРИПА У НИШУ

ГРИП КОСИ НИШЛИЈЕ! ПОСЛЕ ДЕВОЈКЕ, ПРЕМИНУО И ПРОФЕСОР: Лекари се боре за животе још шесторо! АКО ПРИМЕТИТЕ ОВЕ СИМПТОМЕ, ОДМАХ РЕАГУЈТЕ

Страшна трагедија у Нишу: Девојка умрла од грипа, још седморо критично!

АКО ИЗГУБИМО ПОДРШКУ АМЕРИКЕ, ИЗГУБИЋЕМО СВЕ! Весељи плаче и тражи од Харадинаја да укине таксе

ПОТРВЂЕНО ИЗ СУДА У НИШУ: Возач који је изазвао несрећу код Дољевца ће се бранити са слободе

МИНИСТАРКА КРШИ ЗАКОН! Зорана се вози у аудију са забрањеним блинкерима

извор: republika.rs / Ivana Žigić

фото: ST/V. LUKIĆ

2 КОМЕНТАРА

  1. Tačno, Vuk je u pravu, Boško je jedna konfliktna ličnost a pri tome vrlo narcisoidna osoba koja je sklona i zaobilaženju istine (da ne kažem goru reč) radi ličnih interesa. Krije se iza ideologije nacionalnog jer zna da upravo to nedostaje srpskom narodu, ali u suštini ko ga bolje upozna vidi da mu je samo lični interes ispred svega.

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име