Због такси на КиМ не могу уручити поклоне деци ометеној у развоју

Таксе од 100 одсто, које су 21. новембра прошле године увели привремени органи КиМ на робу из Србије, онемогућиле су проток робе према јужној српској покрајини. Да овај потез приштинских власти погађа и најосетљиве групе, говори следећи пример.

Асоцијација дневних боравака деце ометене у развоју јужне и југоисточне Србије обезбедила је пакетиће за децу ометену у развоју која живе у северном делу Косовске Митровице, али достава није била могућа.

Уручењем сертификата, КОЦ „Топлица“ успешно спровео обуку кројења и шивења

-На све начине покушали смо да деци уручимо поклоне током новогодишњих и божичних празника. Ове пакете покушали смо да поделимо и поводом обележавања школске славе. Знајући шта је косовска полиција радила са поклонима, за сада смо одустали да пакете уручимо деци са сметњама у развоју, рекао је генерални секретар Асоцијације дневних боравака деце ометене у развоју јужне и југоисточне Србије Драгослав Петровић и додао да је Асоцијација претходних година донирала многе поклоне Србима на КиМ.

Министар Зоран Ђорђевић уручио сертификате полазницама обуке ткања, нецања и веза, градоначелник Александар Симоновић: завршили смо важан посао

Према његовим рачима, ове поклоне деца ће добити чим буду укинуте таксе на робу из Србије према КиМ.

Петровић се захвалио трговинском ланцу ЛИДЛ, Удружењу грађана ”Љуби ближе свог” и продавници “Дексико кидс“, који су обезбедили слаткише и играчке за децу.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ЈЕДАНАЕСТА ПОБЕДА У НИЗУ: ОК ТОПЛИЧАНИН НЕЗАУСТАВЉИВ!

Епидемиолог Цветановић: У Прокупљу грип под контролом, број оболелих уобичајен за ово доба године

ЖФК “Крстарица” постао ЖФК „Топличанин“

Скулптуре од картона део истраживачког рада: Самостална изложба у Галерији “Божа Илић”

ПСС Прокупље: Јавни позив за доделу подстицајних средстава из ИПАРД програма

Пуне руке посла за лекаре прокупачке Хитне помоћи за викенд

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here