Дневник ратног пролећа 1999. године

Почетком ове године, из штампе је изашла четврта књига књижевнице Весне Пауновић Ђукић “Узимање жеље”, у издању Народне библиотеке „Раде Драинац“ из Прокупља. Ову збирку приповедака, Ђукићева је синоћ представила и прокупачким љубитељима писане речи. Издање од 300 примерака, награда је књижевници коју је освојила на Драинчевим данима 2017. када је проглашена песником године у Топличком округу.

Замена старих електричних бројила у стамбеним зградама у Прокупљу

Назив књиге је тесно повезан са животом ауторке и жељом за својим родним крајем, Косовом и Метохијом. У тридесет истинитих прича, сажела је моменте за памћење које је посветила својим прецима и потомцима.

У години када се обележава двадесет година од НАТО агресије и изгнанства њене породице и суграђана са Космета, аутор ће овом књигом оставити печат и траг у виду сведочанства о земљи која је постојала, са ведрим и вредним људима, али и о томе како је све срушено и нестало за само једно ратно пролеће 1999. године.

(ФОТО) ОК „Топличанин“ из Прокупља најбољи на Међународном турниру у Нишу

Ауторка проповеда са озбиљном зрелошћу, на књижевно савремен начин, константно се враћајући у прошлост, са жељом да се не заборави традиција, поштовање и родољубље.

Једини интерес и мотив њеног писања је љубав, доброта, захвалност и сећање, коме не да да избледи ни у новом миленијуму.
Рецензију књиге написала је професор на катедри за србистику на Филозофском факултету у Нишу, др Мирјана Бојовић Ћирковић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Одличан квалитет пољопривредног земљишта у Прокупљу и Топлици!

“Сретењски сусрети” следеће недеље у Дому културе

Иницијатива за формирање добровољних ватрогасних друштава

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here